KRS247.no

Henter værvarsel...

Quartfestivalen AS konkurs

Til tross for at det ble en fest på Odderøya i slutten av juni for å markere Quartfestivalens 25 årsjubileum, ble det likevel ikke en fest økonomisk.

Massiv nasjonal pressedekning og en tilsynelatende stor interesse blant publikum, spesielt inn i ukene mot gjennomføringen, ga arrangøren tiltro til et forløsende billettsalg selv i dagene helg opp mot festival, står det skrevet i en pressemelding.

– Vi hadde tro på markedet og at denne jubileumsfesten virkelig var ønsket i Kristiansand, men markedet responderte ikke og billettsalget sviktet i forhold til våre budsjetter, sier arrangør Morten Johansen.

Bookingsjef Toffen Gunnufsen uttalte i januar at festivalen måtte selge 5000 billetter hver av dagene for å gå i null og uken før festivalen ble det kjent at billettsalget var i overkant av 3000 solgte billetter til hver av dagene.

Festivalen begjærer nå oppbud på grunn av det sviktende billettsalget. I pressemeldingen går det frem at prosessen har vært ryddig fra etablering i fjor høst til gjennomføring med registrering av alle inntekter, god økonomistyring og budsjettkontroll.

Det er forøvrig ikke første gangen Quartfestivalen lider en slik skjebne. I 2008 ble selve festivalen avlyst bare kort tid før gjennomføring på grunn av sviktende billettsalg og i 2009 ble det åpnet konkurs i oktober i selskapene Quart Event og Quart Service.