Annonse

Quartfestivalen AS konkurs


Oversiktsbilde fra Quart 2006 (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Til tross for at det ble en fest på Odderøya i slutten av juni for å markere Quartfestivalens 25 årsjubileum, ble det likevel ikke en fest økonomisk.

Massiv nasjonal pressedekning og en tilsynelatende stor interesse blant publikum, spesielt inn i ukene mot gjennomføringen, ga arrangøren tiltro til et forløsende billettsalg selv i dagene helg opp mot festival, står det skrevet i en pressemelding.

– Vi hadde tro på markedet og at denne jubileumsfesten virkelig var ønsket i Kristiansand, men markedet responderte ikke og billettsalget sviktet i forhold til våre budsjetter, sier arrangør Morten Johansen.

Bookingsjef Toffen Gunnufsen uttalte i januar at festivalen måtte selge 5000 billetter hver av dagene for å gå i null og uken før festivalen ble det kjent at billettsalget var i overkant av 3000 solgte billetter til hver av dagene.

Festivalen begjærer nå oppbud på grunn av det sviktende billettsalget. I pressemeldingen går det frem at prosessen har vært ryddig fra etablering i fjor høst til gjennomføring med registrering av alle inntekter, god økonomistyring og budsjettkontroll.

Det er forøvrig ikke første gangen Quartfestivalen lider en slik skjebne. I 2008 ble selve festivalen avlyst bare kort tid før gjennomføring på grunn av sviktende billettsalg og i 2009 ble det åpnet konkurs i oktober i selskapene Quart Event og Quart Service.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer