KRS247.no

Henter værvarsel...

Over tusen ville feire brun drikke

For fjerde gang gikk endagsfestivalen for ølentusiaster av stabelen ved Odderøyahallen. I år som i fjor var de heldige både med været og oppmøtet.

Ved 15-tiden var 1000 gjester inne på festivalområdet. Her kunne man smake over 250 ulike ølsorter fra en rekke forskjellige bryggerier.

Det er Gastropuben KICK Malt & Mat som sammen med Både &, Patricks og Christianssand Brygghus står bak Kristiansand Ølfestival. Arrangementet startet opprinnelig som en del av oktoberfesten på Kick, men ble for tre år siden flyttet til Odderøya.

I fjor var interessen for festivalen så stor at mange måtte vente i kø for å komme inn. Før åpningen i år var det allerede dannet kø utenfor festivalområdet for å sikre seg de siste billettene. For i år hadde initiativtakerne lagt opp til forhåndssalg av billetter.

– Forhåndssalget gikk over all forventning. Nesten 700 billetter ble solgt i forkant og det var likevel mange som stod i kø. De første kom 45 minutter før vi åpnet av frykt for å ikke få billett. Det er i år fire nye bryggerier hvor to av disse, Qvart Ølkompani og Hunsfoss Bryggeri er lokale. Besøkende vil møte et bredt spekter av kompentete bryggere med fokus på kvalitet. Som gjest vil man kunne smake og spørre om alt, sier Narve Ellefsen fra Gastropuben Kick Malt & Mat til KRS247.

(Artikkelen fortetter under bildet)

Kristiansand - ølfestival - narveellefsen

Narve Ellefsen er godt fornøyd med publikumsoppslutningen (Foto: Joakim Johannesen)

Festivalen har hatt godt besøk i alle årene den har eksistert. Interessen for øl, smaker og hjemmebrygging har økt stort lokalt. Flere mikrobryggerier har kommet på banen og utvalget øker hos de store kommersielle bryggeriene.

– Jeg tror interessen øker med større valgmuligheter på smaker. Tidligere har mange vært opptatt av vin, men vi merker at interessen også kommer for øl. Det er et enormt spekter og jeg tror mye av arbeidet rundt bevisstgjøringen starter i de ulike barene. Det handler om å utforde gjestene litt, smiler Ellefsen.

Qvart Ølkompani er mikrobryggeri med tilhold på Lund i Kristiansand. De presenterer seg selv som «et ekte sørlandsbryggeri» og har allerede lansert sitt eget øl som selges i butikk. Nå er de på festivalen for å vise frem sine smaker som visstnok skal ha et Sørlandspreg og passe til sjektetur, peiskos og grilling.

– Det finnes ingen grenser på smaker. Det finnes selvfølgelig mange likheter, men det handler om å skille seg ut å finne de som er bra, sier Lars Kristian Amundsen, daglig leder i Qvart Ølkompani.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristiansand - ølfestival - larsamundsen

Lars Kristian Amundsen, daglig leder i Qvart Ølkompani (Foto: Joakim Johannessen)

Han startet bryggeriet sammen med Tellef Dannevig. Dannevig begynte med hjemmebrygging for over 10 år siden. Derfra har det gått slag i slag til kommersiell brygging på Christianssand Brygghus. Amundsen har de siste åtte årene drevet henholdsvis Patricks Pub og Christianssand Brygghus. Som lidenskapelige ølentusiaster kom ideen til å starte sitt eget bryggeri, og nå foreligger resultatet.

– Vi viser frem to spennende typer øl som vi håper folket vil like. De er tilpasset øltrenden vi ser i markedet. Fokuset på en av dem ligger i syrligheten. Det er for å skille oss litt ut, forteller Amundsen.

Den økende interessen generer stadig flere ølsorter. Amundsen tror ikke at man kan må en grense der valgmulighetene blir for mange og smaksforskjellene viskes ut.

– Nei, det er enormt mange flinke mennesker i bransjen og det er det å være innovative som driver dem frem. Man ser jo interessen for vin og dets uttallige varianter. Det er ingen grenser på smaker. Det samme gjelder øl. Selvfølgelig vil det finnes likheter, men det handler om å skille seg ut og finne bra smaker.

(Artikkelen fortetter under bildet)

Kristiansand - ølfestival - publikum

Bendik Bakkevig, Yngve Jensen og Silje Farmen Jensen koser seg på ølfestival (Foto: Joakim Johannessen)

Av de godt over 1000 menneskene som var innenfor festivalområdet, var det ikke bare lokale ølentusiaster til stede. Bendik Bakkevig og hans forlovede Silje Farmen Jensen, tok med seg svigerfar Yngve og søster helt fra Tønsberg.

– Vi måtte komme tilbake. Det er veldig mange spennende ølsorter her, og så er det veldig sosialt, sier Bakkevig. Yngve Jensen som besøkte festivalen for første gang, sier med et smil om munnen at hovedgrunnen til at de besøkte Kristiansand var festivalen, tett etterfulgt av familiebesøket.

Se flere bilder her: