Annonse

Norsk, tysk og dansk på programmet


The Megaphonic Thrift spiller på årets Måkeskrik. Foto: Karen Sofie Sørensen

Måkeskrikfestivalen i Kristiansand er klare med sitt nest siste artistslipp før sommerens festival. Neste uke avslører de årets andre headliner, og da er programmet komplett.

Norske The Megaphonic Thrift spiller eksperimentell, psykedelisk rock, men i deres nye plate kan man også finne store elementer med pop. I media har superlativene haglet og bandet har blitt sammenlignet med gamle helter som My Bloody Valentine og Sonic Youth.

De fikk nylig trillet terningkast 5 og 6 fra både nasjonal og internasjonal musikkpresse for sitt kritikerroste tredjealbum «Sun Stare Sound».

Albumet ble ferdigstilt av superprodusenten Jørgen Træen (Kaisers Orchestra, Kings of Convenience, Sondre Lerche, Jaga Jazzist, Motorpsyho). Det Bergensbaserte bandet frontes av Richard Myklebust, som opprinnelig er fra Kristiansand.

 

Baby In Vain har eksistert siden 2010 og trioen fra dejlige Danmark spiller en tøff blanding av stonerrock, grunge, blues og indie. De er unge, men ser ut som de er oppvokst en scene og de klarer å gi de fleste bakoversveis over deres sceneopptreden. Bandet er blant de mest lovende danske artistene om dagen og høster internasjonal kritikk for deres låter og konserter. Bandet har opptrådt på store festivaler som Roskilde, South by Southwest, NorthSide og Øya natt og i år er de bl.a klare for Spot festival i Danmark før de blir å se på Måkeskrik.

 

Mens vi venter på debutplata, så kan vi glede oss over splitt EP-en «The One Eye Love» som de nylig ga ut sammen med bandet Electric Elephants.

Baby In Vain var booket til fjorårets Måkeskrik, men måtte dessverre avlyse i siste liten.

 

DYN er en duo fra Berlin og bandet er den nyeste signeringen på Berlins undergrunnslabel 8MM Musik.

Bandet består av multiinstrumentalistene Tilman Kettner (trommer, vokal) og Carl Heine (gitar, bass organ, vokal).

Bandet spiller en slags karismatisk eksperimentell garagerock og har bl.a delt scene med The Raveonettes. De ga ut sin selvtitulerte debutplate høsten 2014, produsert av Fabian Lesiure (The Brian Jonestown Massacre Dirty Beaches).

Før de kommer til Kristiansand for første gang, drar de blant annet til USA og opptrer på Austin Psych Fest.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer