KRS247.no

Henter værvarsel...

– Noen ønsker å sette en stopper for festivalen

Striden om retten til å bruke navnet Quart i kommersiell sammenheng tok mandag denne uken en ny vendig. Da fjernet Facebook de offisielle sidene til arrangøren av Quart25 med begrunnelse i rettighetsproblematikk.

– Vi registrerer at det finnes krefter som ønsker å sette en stopper for jubileumsfesten til Quartfestivalen og Kristiansand neste sommer, med blokkering av Facebook-aktivitet som siste utvikling, skriver Quartfestivalen AS i en pressemelding, signert av styreleder i selskapet Morten Johansen.

I en e-post til KRS247 skriver Trond Åge Nyhus at han ikke ønsker å hindre noen i å arrangere festivaler.

– Jeg kan skjønne at Toffen føler seg nær knyttet til merkevaren han en gang var med å bygge opp, men likevel må både han og Morten Johansen følge se spilleregler som er har bestemt i lov.

Videre skriver han:

– Hvis noen ønsker å bruke andres varemerker, er de henvist til å spørre om tillatelse før man bruker dem. Det er ikke bare påbudt ved lov, det er også vanlig folkeskikk. Når de nå svarer med å henge meg ut som en prøver å ødelegge festen, så er det åpenbart at de har fullstendig mangel på både manerer og respekt for norsk lov. Mener de at jeg har gjort noe galt? På grunn av deres utrolige respektløse opptreden og avvisning av enhver dialog, må jeg nå dessverre bruke de nødvendige juridiske virkemidler for å ivareta rettighetene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Trond Arne Nyhus (9)

Trond Åge Nyhus som bookingsjef for Quart 2009 (Arkivfoto: Pål Lomeland)

Morten Johansen i Quartfestivalen AS ønsker ikke kommentere uttalelsen fra Nyhus utover det som allerede er skrevet i pressemeldingen. Her står det at festivalen nå gå bort fra navnet Quart25.

– For å unngå enhver fremtidig misforståelse, vil Quartfestivalen AS heretter kun bruke navnet Quartfestivalen i alle sammenhenger – tilsvarende vårt beskyttede foretaksnavn.

Quartfestivalen håper å legge støyen omkring rettighetsproblematikken bak seg, for å kunne konsentrere seg om planleggingen av det kommende arrangementet.

– Vi er klare med flere artistslipp allerede før jul, og planleggingen av neste sommers jubileumsfest fortsetter med uforminsket styrke. Arrangementet markerer ikke bare at det er 25 år siden Quartfestivalen så dagens lys, men også en feiring av Kristiansands 375-års jubileum. Ettersom dette skal være en fest for byen, så håper vi nå å kunne legge navnespørsmålet bak oss – og sammen glede oss til to minnerike sommerdager i Bendiksbukta 28. – 29. juni. Prosessen med å få gjenåpnet eksisterende Facebook-arrangement pågår, men inntil videre vil nyheter og artistslipp skje via www.quartfestival.no og Facebook-siden ”Sørlandet Live”. Billettsalget fortsetter på Billettservice, skriver festivalen i sin pressemelding.

Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet at det er strid om rettighetene til bruk av Quart-navnet. I følge avisen er retten til bruken av varemerket Quart registrert hos Patentstyret i navnet til Trond Åge Nyhus. Nyhus var bookingsjef for Quart i 2009 og da denne festivalen gikk konkurs kjøpte han retten til navnet fra konkursboet. Nyhus var daglig leder og festivalsjef for Odderøya Live fra 2010 til festivalen gikk konkurs i 2014.