KRS247.no

Henter værvarsel...

Nemi og Tegnehanne til Kristiansand

I morgen er det klart for en ny utgave av tegneseriefestivalen Stribefeber i Kristiansand. En av festivalens initiativtakere og tegneserieekspert, Raymond Haugland, kan ikke helt forklare hvordan festivalen har klart på så kort tid å tiltrekke seg så store navn.

– Spør du meg, så spør jeg deg, ler Haugland.

Når skaperen av tegneserien Nemi sier ja til noe, må man ha gjort noe riktig i Kristiansand. Det er ikke ofte Lise Myhre sier ja til å delta på arrangementer.

– Blant de store drømmene i starten var Lise Myhre og Frode Øverli. Det var de virkelig store var ting vi kunne ønske oss, men aldri kom til å skje. Plutselig fikk vi ja fra Myhre, og hun stiller jo egentlig aldri opp på noe.

Stribefeber fikk i 2015 superhelthjelp.

Stribefeber fikk i 2015 superhelthjelp.

Ikke bare er Lise Myhre og Tegnehanne klare for Kristiansand, men også Øyvind «Flis» Sagåsen, som tegner Radio Gaga. I tillegg kommer en protesttegner fra Bangladesh. Arifur Rahman tegnet profeten Muhammed som katt, og måtte tilbringe et halvt år i fengsel og senere forlate landet sitt. I det hele tatt er arrangementet blitt for stort for Aladdin, og har dermed måttet flytte til Teateret.

Men nærmest Hauglands, og de andre involvertes hjerter, ligger de lokale talentene og deres prosjekter. Når man har en superheltserie med base i Kristiansand, sier det seg selv at dette er et av hovedpunktene på årets program.

– Vi gjorde et lite varp med lokale skribenter og tegnere. Kristian Landmark og Ole Tellefsen som sammen med tegner Kenneth Iversen har gitt ut albumet «7», forteller Haugland.

«7» handler om barn som får superkrefter over hele verden, og et barn fra Tinnheia med sine superevner blir vårt innsyn i denne verden. Dette kunne Haugland snakket mer om, for det er ingen tvil om at de lokale talentene er grunnen til at Stribefeber eksisterer.

– Vi henter folk som er lokale inn til å hjelpe til med dette. Dette er et «pet project». Noe som ligger oss veldig nærme.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/294583954″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]