KRS247.no

Henter værvarsel...

Måkeskrik til helgen? Dette bør du få med deg!

Denne helgen er det duket for Måkeskrik i Bendiksbukta i Kristiansand. Festivalen som blir arrangert på ren dugnad med hjelp av om lag 100 frivillige hvert år, har en line-up mange rocke-entusiaster vil sikle av – men hva bør du absolutt ikke gå glipp av?

Radio Sør programleder, rocke-bassist og entusiast, og ikke minst vår ekspert innenfor sjangeren, Bendik Hildebrand (22), gir deg de hotteste tipsene.

Motorpsycho

Radio Sør programleder, rocke-bassist og entusiast, og ikke minst vår ekspert innenfor sjangeren, Bendik Hildebrand (22), gir deg tips til årets Måkeskrik.

Dette er Radio Sør programleder utgaven av Bendik Hildebrand

– Er du fan av litt tung rock er det veldig relevant å få med seg Motorpsycho, forteller eksperten vår i ettermiddagssendingen på Radio Sør.

Gruppa Hildebrand referer til er et band som startet opp i 1989 i Trondheim, og har siden den tid vunnet Spellemannsprisen i rock to ganger, Spellemansprisen i hardrock, Edvard-prisen, og Alarmprisen – av de som er verdt å nevne. Gruppa stiller sterkt i sjangrene hardrock, psykedelisk rock og progressiv rock med over 200 000 avspillinger på Spotify, noe man ved et raskt Google søk finner ut av at ikke mange norske band i samme sjanger kan stille opp med. Med unntak av Honningbarna som har nærmere 700 000 avspillinger fra streamingtjenesten.

– Liker du synth-pop er den norske gruppa Bendik noe man absolutt ikke bør gå glipp av, forteller Bendik som selv gleder seg til å se Bendik i Bendiksbukta.

Sånn ser Bendik Hildebrand ut som rocke-bassist og musikkentusiast.

Sånn ser Bendik Hildebrand ut som rocke-bassist og musikkentusiast.

Gruppa Bendik fra Bodø har den siste tiden blitt spilt på radiostasjoner i hele landet, og vært å se på diverse store scener og festivaler som Roskilde, Hove, Slottsfjell og by:Larm. NRK P3-favoritten er for tiden aktuell med låta ”Knust Glass” som kom ut i mai, og med turneen VG-lista topp 20 som reiser rundt til storbyer i hele landet. I media har superlativene haglet og det populære nettmagasinet musikknyheter.no ga dem 9/10 på albumet deres, ”No går det over” som kom ut i november. Bendik spilte også under Måkeskrik i 2013.

Cheap Karma
– Av lokale artister er det ikke så mange å velge mellom, kun et band, Cheap Karma. Men til gjengjeld er de veldig flinke, smiler Hildebrand som kan avsløre at han faktisk har spilt med dem selv ved et par anledninger.

Cheap Karma består av 5 unge gutter fra Kristiansand, med røtter fra musikklinja på Vågsbygd videregående skole. Dagens besetning har spilt sammen siden januar 2014 og ga i april ut sin første EP, ”Superfunk”, skriver festivalens nettside.

Festivalen favner vidt musikalsk
De fleste festivaler ønsker ikke bare å gi publikummet artister de har hørt om før, men også introdusere dem til noen nye. Hildebrand mener Måkeskrik har spesielt fokus på dette, og fant selv en gruppe han synes var veldig bra da han gjestet festivalen som publikum for to år siden.

– Min mening er at Måkeskrik anno 2015 har et bredt spekter av artister. På den måten vil dette være en festival for alle, forteller han.

– Jeg har vært med på festivalen alle årene med unntak av det første, og har vært veldig fornøyd med musikken jeg får høre, sier han og smiler mens han lukker øynene og mimrer.

– Det første året jeg deltok fikk jeg høre et utrolig kult fransk band. Jeg jeg har dessverre glemt hva de heter, men hadde jeg visst det hadde de vært i spillelista mi nå, forteller Hildebrand på vei ut av døren.

Med et par tastetrykk og museklikk kan vi hjelpe han med å finne gruppa han har lett etter, og storfornøyd forlater han lokalene etter å ha fullført intervjuet, med det franske bandet Ld. Kharst på ørene.

I år er fjerde året Måkeskrik arrangeres, festivalen har store navn og skilte med fra årene som har gått. Band som Turboneger, Kvelertak, Oslo Ess, Johnossi og Gallows har vært headlinere i den unike Bendiksbukta tidligere. I år er det ovennevnte Motropsycho og OnklP og De Fjerne Slektingene som er ment å trekke flest folk.

Hør hele intervjuet med Bendik Hildebrand:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/213822706″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]