KRS247.no

Henter værvarsel...

Leftfield til Quart

Den britiske duoen Leftfield er andre band på festivalplakaten til Quart25. 20 år etter deres store gjennombrudd gjester gruppa Kristiansand på ny.

Den engelske trioen var sammen med blant andre Quart25-klare Underworld viktige i å definerere britisk klubbmusikk på 90-tallet, og har blitt kalt de mest innflytelsesrike produsentene fra hjemlandet dette tiåret. Leftfield spilte på Quartfestivalen i 1996 og i år 2000.

– Det er det bandet som sammen med Underworld var med å definere klubbmusikken på 90-tallet og er fortsatt aktuelle. De ga nettopp ut albumet «Alternative Light Source» til supre kritikker, og de er et veldig bra liveband, forteller Toffen Gunnufsen.

Toffen Gunnufsen - Foto Pål Lomeland 004
Toffen Gunnufsen er storfornøyd med bookingen av Leftfield til Quart25 (Foto: Pål Lomeland)

Leftfield ble dannet i 1989 og har bestått av ulike medlemmer i tillegg til produsenten Neil Barnes. Bandet fikk sitt definitive gjennombrudd i 1995 med albumet Leftism, og som med Underworld var gruppen å finne på lydsporet til den innflytelsesrike filmen, Trainspotting. Leftism har senere blitt kalt et av Englands beste album gjennom tidene. I juni i år ga Leftfield ut sitt tredje album Alternative Light Source. Da var det 16 år siden siste utgivelse.

Til sommeren gjenoppstår Quartfestivalen i Kristiansand som en engangsforeteelse, i forbindelse med 25 års-jubileumet til tradisjonsrike festivalen. Nå skal rockenavnene komme etter hvert, lover Toffen.

– Er vi heldige så får vi bekreftet et rockeband i dag. Vi slipper jo ting etter hvert som de kommer inn. Jeg husker jo godt fra både Quart og Hove at folk sa «Åh, det er jo bare metal», men det er ofte fordi metalbandene bekrefter først, ler Gunnufsen.

Han mener det blir stort å få pionerene innen klubb- og ny dansemusikk til Kristiansand.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/237657675″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]