KRS247.no

Henter værvarsel...

Konsertanmeldelse: En nær fullkommen oppvisning

Sting sparket i gang med «If I Ever Loose My Faith In You». Det var fullt trøkk fra første stund, og bandet viste tydelig hvilke kapasiteter som bor i dem.

«Englishman In New York» fikk i gang allsangen. Derfra og ut var det velkjente hits både fra Police og solokarrieren. Sting fikk også plass til en cover som et nikk til kollega Paul Simon.
Selv om sangene i utgangspunktet var kjente, kledde bandet dem i interessante arrangementer. Ofte var vi like mye på jazzklubb som på popkonsert.

Sting lot sine musikere få stort spillerom. Spesielt trommeguru Vinnie Colaiuta gjorde en grenseløs innsats med stikkene. Rocka utgaver av «Message In A Bottle» og andre klassikere laget en fin kontrast til mykere sanger som «Fields Of Gold».

Det er ikke mange veteraner som fortsatt viser en slik spilleglede og vilje til å utforske nye vinklinger på eget låtmateriale. Sting tok den vanskelige veien. Godt hjulpet av et band som er noe av det mest musikalsk skolerte som har besøkt sørlandet på en stund.

Hovedpersonen selv sang overbevisende, og viste med all tydelighet sine udiskutable kvaliteter som bassist. Dette kunne blitt et kjedelig pilktløp, men ble i stedet en musikkfest uten like.