KRS247.no

Henter værvarsel...

Sup og Stup kombinerer dykking med søppelrydding

For fjerde gang er det igjen klart for Sup og Stup og nytt i år er ikke bare at det strekker seg over tre dager, men de skal også gi noe tilbake til lokalmiljøet.

– Ja, vi har tenkt å arrangere noe vi har kalt for scubacleaning, sier Bjørnar Heldal til KRS247.

Dette kombinerer dykking og søppelrydding ved at deltakerne fungerer som støvsuger ved å gå ned til havbunnen med mål om å samle inn søppel.

– Det er ikke noe som er helt nytt, men vi gjør en konkurranse ut av det. Dykkerne vil få poeng basert på vekta av det de har samlet opp og ikke minst nedbrytningstida til søppelet, forklarer Heldal som kan røpe at de kan stille med kran dersom dykkerne ønsker å hente opp en bil eller noen andre tyngre ting fra vannet ikke er så lette å få med seg på egenhånd.

Konkurransen er et samarbeid med natur og ungdom og søppelet vil bli stilt ut i sentrum av Lillesand.

– Vi har lyst å vise frem både til fastboende og turister på hva det er vi finner i havbunnen som en liten påminnelse på at folk kanskje tenker seg en ekstra gang før de hiver ting over ripa, sier han og mener det også har en annen side ved seg.

– Vi er jo glade i å leke i vannet og det er kjekkere å gjøre det i et rent vann enn å måtte svømme gjennom plastposer, ølbokser og lignende, sier Bjørnar Heldal.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215966791″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Ellers blir det både konsert med Lemaitre, besøk av skatelegenden Martin Mentzoni og selvfølgelig standup padling og dødsing. Se mer på festivalens egne nettsider.