Annonse

Inviterer til skaperfestival


Mike Troxel (venstre) og Bojan Oz Milinkovic. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Makerspace Kristiansand inviterer denne helgen til festival. Det loves raketter, sirlig utførte kostymer, kurs og workshops. Nestor for Makerspace, Mike Troxel, mente denne festivalen var det neste naturlige steget for Makerspace.

– Det handler om å samle skaperne, sier Troxel til KRS247.

Som publikummer kan du komme tettere innpå hva flere av byens kreative hoder driver med, og ikke minst hva de kan fikse. Leder for prototypavdelingen, Bojan Oz Milinkovic, mener festivalen trengs for å vise folk at alt er mulig.

DIY, «do it yourself», er den nye vinen. Du kan lære hvordan du lager raketter, ølbrygging og annet skapende arbeid. Cosplay får stor plass på festivalen. Ikke uten grunn, for dette er folk som bruker timesvis på å lage detaljerte og presise kostymer basert på fiktive karakterer av alle sorter – fra Game Of Thrones, via superhelter til Svampebob.

For de som er mer teknisk anlagt, kan kanskje en pannekakerobot friste deg til å besøke Kvadraturen denne helgen?

– Det kan bli laget. Da kan vi ha det, sier Troxel på gebrokent amerikansk-norsk.

– Men det handler ikke bare om høyteknologi og nisjeinteresser, sier Milinkovic.

Han forteller om en rekke nybegynnerkurs for møbelsnekring, smykkemaking, keramikk og andre ting.

– Det er en atmosfære der folk deler kunnskap og det er ufarlig å prøve noe nytt. Vi prøver å gjøre det lettest mulig for folk å utfolde seg, sier prototypemannen.

Hør hele intervjuet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer