KRS247.no

Henter værvarsel...

Inviterer til galskap for 12. gang

Helt siden 2004 har det vært en festival innerst i en av de dypeste delene av Sørlandet. Onsdag braker det løs igjen og denne gangen får de lovende sjansen til å tjuvstarte festen.

– Vi gir plass til roots spirer som er navn vi forhåpentligvis får leie inn til en senere festival, sier Sonja Brynjulfsen til KRS247. Hun er den første festivalsjefen for Eikerapen Roots etter noen år med en styringsgruppe istedet for en sjef på toppen. Og hun trives med å være øverste kvinne.

– Ja, jeg setter pris på å ha så mange rundt meg som er med på å bidra til dette. Både frivillige, andre medlemmer av styringsgruppa og ikke minst sponsorer, sier Brynjulfsen.

En av årets nyheter på festivalcampen er en egen samlingsplass for motorsykkelfantaster.

– MC er de eneste kjøretøyene som får komme inn på campen, og det skyldes blant annet at jeg har drevet med motorsykkel selv i mange år, sier hun.

Torsdagen har tidligere vært «Under The Dam», som de ikke kan ha lenger. I år er det istedet vorspiel og en lett start med Marquee Band og Åsmund Åmli Band.

Men den offisielle åpningen skjer på fredag.

– Da vil Sordal åpne hele festivalen på en åpen scene med en lokal musiker som gjest, sier Brynjulfsen og vil ikke røpe hvem dette er.

Ellers vil det gå slag i slag med flere andre store navn og ikke minst Oakland Rain som vil få en litt spesiell entre på lørdagen.

– Jeg skal hente de i helikopter på Kjevik, så de vil ankomme festivalen fra lufta, sier festivalsjefen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216684359″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]