KRS247.no

Henter værvarsel...

Har lyst på Skvuppmusikal neste år

For niende gang er det klart for Skvuppfestivalen på Odderøya, en festival med et begrenset budsjett. Så begrenset at panikken brøt ut da de fikk et brev tidligere i sommer, som kunne ført til en avlysning. Men det blir noe av årets festival og planene for neste år er allerede klare.

– Jeg har veldig lyst til å lage en musikal, en Skvuppmusikal. Vi får se hvordan det blir, sier bookingansvarlig i Skvuppfestivalen, Yngve Eriksen til KRS247.

Men så oppdager han etter hvert at en trenger litt folk til det også, så det må nok noe mer planlegging til.

På plakaten til årets festival er det mye lett blanding, alt fra blant andre Turboegner, Pøkepatruljen, Ladd Pif og Opplysningsrock, med en viss redaktør som bandmedlem, til noe så obskurt som Scorpion62, som er en tribute til Scorpion61.

– Han er veldig kjent i Bergen, i visse miljøer i Bergen er han kjempekjent, Scorpion61 altså. Han har laget mixtape og sendt rundt. Så jeg vil anbefale folk å sette seg inn i Scorpion61 for da vil de forstå mer av hva Scorpion62 gjør på scenen, forklarer Eriksen.

Men det er også noen mer kjente navn som Venner, Ræga Råkkers og Cheap Karma.

– Det er tredje gangen de spiller. Første gangen så var de noen små gutter som gikk på videregående, hvor jeg i desperasjon lette etter et band som kunne spille. Så sendte jeg meldig til Kjetil Nordhus som foreslo Cheap Karma da. Og så ble de jo litt kjente, så da tenkte jeg det at de kanskje ikke hadde så lyst til å spille gratis på vår lille festival lenger. Men to år senere fikk jeg en mail der de sa at de hadde det så gøy sist og de spurte om å spille igjen. Så gikk det to år til, så tenkte jeg at jeg kunne spørre igjen, og de hadde så lyst til å spille igjen fordi det er så gøy der, sier Yngve Eriksen.

Hør mer her.