KRS247.no

Henter værvarsel...

– Har litt blandede følelser

Det er et mektig skue å se seilskuene forlate havnebassenget i Kristiansand når de nå vender kursen mot Aalborg. Prosjektlederen for Tall Ships synes det er både gledelig og vemodig at det er slutt for denne gangen.

– På den ene siden er det glede over at arrangementet gikk knirkefritt uten problemer og at det var

Prosjektleder i Tall Ships Races 2015 i Kristiansand, Bjarne Ugland (Foto: Pål Lomeland)

Prosjektleder i Tall Ships Races 2015 i Kristiansand, Bjarne Ugland (Foto: Pål Lomeland)

mange glade mennesker nede i Kristiansand havn. Også er det ganske mye vemod når en ser ryggen på alle seilskutene på vei ut, sier prosjektleder i Tall Ships Races Kristiansand, Bjarne Ugland til KRS247 og han har problemer med å trekke frem noen konkrete høydepunkter fra arrangementet.

– Jeg synes hele festen fra skipene kom til de nå går, har vært et eneste stort høydepunkt, sier Ugland.

Assisterende havnedirektør, Thomas Granfeldt, deler store deler av inntrykket Ugland sitter igjen med.

– Festen var morsom, men det er godt å komme tilbake til hektene. Vi hadde vårt første anløp klokka 9 i dag tidlig, sier Granfeldt.

– Er dette noe som bør gjentas i nær eller fjern fremtid?

– Jeg skal være forsiktig med å mene for mye, men jeg mener vi må passe på at vi verken arrangerer dette for ofte eller for sjeldent. Det er en fest fordi det er en god stund mellom hver gang, samtidig må vi ikke ha så lange intervaller at vi mister kompetansen vi opparbeider fra gang til gang, sier Granfeldt.

Det var andre gang Kristiansand var vertshavn for Tall Ships Races som sist besøkte byen for fem år siden. Ugland tror de har en god søknad skulle muligheten melde seg igjen.

– Vi har levert en fest for disse seilskutene på en slik måte som gjør at Kristiansand har en høy stjerne når det gjelder å søke på nytt. Så det er nok mer om næringslivet og kommunen ønsker at seilskutene skal komme tilbake, sier prosjektlederen som er glad for at det er over for denne gang.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216696066″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]