KRS247.no

Henter værvarsel...

Geldof om Bye: – Ville gjerne ha møtt ham

Den nye vinneren av Erik Byes minnespris Bob Geldof synes det er en ære å bli forbundet med Erik Bye. Han tror også de hadde passet bra sammen.

– Jeg skulle gjerne ha gått ut på byen og tatt en øl sammen med ham. For mitt inntrykk er at Erik Bye var en hyggelig kar. Han levde livet til sitt fulle, sier Geldof til KRS247.

Han beskriver Bye som en stor tenker og en person som var god mot alle. Han var en dyktig programleder, poet, kunstner og en god far.

– Han levde livet etter en mening. Jeg har veldig lyst til å ende opp som ham. Han er en som virker til å være større enn livet. Han gjør alt glimrende og har gitt mye igjen til verden, sier Bob Geldof.

På spørsmål om den lave valgdeltakelsen i et av verdens beste land å bo i forklarer han at det kan tyde på et manglende engasjement hos folker.

– Vi har det så bra her at det er vanskelig å engasjere seg for de lokale sakene. Men problemet er dette med å delta. Vi kjempet lenge i Europa for vår frihet også har vi bare tatt det for gitt. Vi tar også politikerne for gitt og lar det bare passere i bakgrunnen. Men det er de som bestemmer, og i forhold til demokrati er apati noe som er virkelig ille, sier mannen bak Live Aid-konsertene i 1985 og 2005.

Han tror verden har kommet seg videre etter disse konsertene og Geldof har latt seg virkelig imponere over hvordan det går i Afrika.

– Hvis du hadde sagt til meg for tretti år siden at flere land i Afrika skulle være blant de ti mest voksende økonomier, så hadde jeg sagt at det ikke var mulig, sier Bob Geldof.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/224273692″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]