Annonse

Fra ingenting til innsamlingsaksjon på to uker


Foto: Alf Otto Fagermo

Det var ingen som før 8. september hadde trodd at det kommende onsdag skulle være innsamlingsaksjon for Syria-flyktningene på Samsen kulturhus. Men Tony Phokus og Elias Tchaba lot seg inspirere såpass mye at de bare måtte få til noe.

– Det var så mye oppmerksomhet i media at vi følte at vi bare måtte bidra med det vi kunne også, sier Tony Phokus til KRS247.

Tchaba følte det var helt naturlig å bidra ettersom han bestemte at inntektene fra platesalget til hans siste singel «Kun For Deg» skulle gå gjennom Redd Barna som støtte til flyktninger.

– Jeg kom jo selv hit til Norge som flyktning så for meg har jeg egentlig tenkt lenge på tanken på å gi tilbake, sier Elias Tchaba.

Fra å ha ingenting forrige mandag til å ha en fullstappet plakat med mange lokale navn som Brocks, Sara Evelyn, Andy The Candy, 46simmy, Nina Ugland, Rebekka Falk og Tweisted Artistics har det vært en hektisk prosess med mye positivitet å spore hos alle.

– Engasjementet har vært veldig stort, det var til og med flere som sa at de skulle ønske de kunne bli med, men som måtte melde avbud fordi de skulle gjøre noe annet den onsdagen, sier Tony Phokus.

I tillegg til å bidra til innsamlingsaksjonen ved å betale inngangspengene, er det også mulig å bidra på andre måter under arrangementet.

– Vi skal på en måte fikse slik at folk kan ta med tøy og sko. Og det var egentlig meningen å gi det til «Dråpen i Havet» her i Kristiansand som samler inn tøy, men de har fått fulle containere. Men vi fikk i går bekreftelse fra Refugees Welcome To Agder at de kunne ta imot tøy. I tillegg blir det salg av mat og drikke hvor pengene også vil gå til Syria, sier han.

Hør hele intervjuet her

Hør låta til Elias Tchaba her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer