KRS247.no

Henter værvarsel...

Feirer 35 år med lovnader om fint vær

Det er i år 35 år siden Dølemomarknaden ble arrangert for første gang. Det første året var det 2000 besøkende innom marknaden, et tall som er blitt betydelig høyere med årene.

Kjetil Homdal er PR ansvarlig for Dølemomaknaden, og kan fortelle at bygda nå er klar for å ta i mot flere tusen besøkende denne helgen.

– Fra at vi hadde 2000 besøkende i 1980 har vi økt betydelig, og ligger nå i gjennomsnitt på 10000 besøkende. Vi har vært helt oppe i 13000 besøkende på en helg. Det er utrolig moro at marknaden har vært så stabil gjennom så mange år. I 2007 måtte vi også ta et valg om vi skulle fortsette, og da ble det til at vi utvidet marknaden til to dager, sier han.

Dølemo er en bygd med ca 200 innbyggere, og under Dølemomarknaden, så er det like mange frivillige som er i sving for å få gjennomført arrangementet.

– Hele bygda er i sving, og litt til. Det er sånn at har man et Dølemo navn, men kanskje flyttet til Kristiansand eller Arendal, så blir man spurt om å være med som frivillig. En marknad som denne har en utrolig stor betydning for bygda. Det er idrettslaget, skytterlaget og grendelaget som står som arrangører, og det er viktige penger som kommer inn. Mye av pengene går til barneidretten, de går til rekruttering i skytterlaget, vi kjører opp lysløype om vinteren, og løyper inne på heia for hele familien. Dessuten har vi også et samfunnshus som vi skal ta vare på, forteller Homdal.

Dølemomarknaden satser mye på god underholdning for hele familien, for de ønsker at det skal være en familiemarknad. I år er det Admiral P og Ole Ivars som er de store trekkplastrene. Begge har vært på marknaden før, og begge årene har vært rekordår på besøkssiden.

Hør hele saken her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/220066846″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]