KRS247.no

Henter værvarsel...

– Et offer for en drakamp

Svein Inge Olsen er utrolig skuffet over at Protestfestivalen ikke har fått medhold i sin klage på at de ikke lenger får statstøtte via post 74 i Kulturrådet.

– Vi har blitt nærmest et offer for en drakamp mellom kulturnæringen og regjeringen, sier Svein Inge Olsen til KRS247 og forklarer at festivalen i 2006 var endel av statsbudsjettet, mens den fra 2008 og frem til de blåblå kom i regjering i fjor høst lå på post 74 hos Kulturrådet som sikret støtte til drift av festivalen.

Da den nye regjeringen overtok, ble det bestemt at all støtte til kultur skulle gå via kulturfondet.

– Det betydde at vi ble klassifisert som en musikkfestival, sier Olsen og siden Protestfestivalen ikke er en musikkfestival, får de avslag på søknaden.

Til tross for at de egentlig ikke skulle få statstøtte i år, bestemte Kulturrådet seg for å likevel gi 120 000 kroner som et plaster på såret.

– Det er en form for utfasing, sier seniorrådgiver Line Fallan Sørensen i Kulturrådet til Vårt Land og forklarer at rådets faglige utvalg fattet et vedtak basert på at Protestfestivalen ikke er nyskapende nok og at det er for få unge, nye kunsteriske stemmer. Kulturrådet er opptatt av at kulturarbeidere skal få ok betalt, men festivalen har budsjettert med lave honorarer til kunsteriske medvirkende.

Protestfestivalen markerer 15 årsjubileum i år og Olsen håper at noen til slutt vil ta til vettet slik at selve arrangementet ikke blir avlyst.

– Jeg vil ikke tenke tanken på avlysning, men jeg håper at noen i regjeringen må forstå at de må rydde opp i sin egen tabbe, sier Svein Inge Olsen og er klar på at opprydningen må helst komme før 29. juni når programmet skal være helt klart.

Hør intervjuet med Svein Inge Olsen her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/210703109″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]