KRS247.no

Henter værvarsel...

– Et godt humør kan løfte hele gjengen

Barnefilmfestivalens festivalsjef er ute og skrur sammen de siste delene av filmprogrammet. Mens det skjer, starter jakten på de som vil bidra frivillig under festivalen. Helene Wathne Strand er ansvarlig for dette, og kan avsløre noen tips til hva som utgjør en god frivillig.

– Du trenger ikke ha jobbet som frivillig eller ha særlig festivalerfaring fra før av. Det viktigste er et godt humør og stå på-vilje. Ta initiativ, gjør oppgaver og ha det gøy. Det blir ganske hektisk i løpet av festivalen så et godt humør kan løfte hele gjengen, sier Strand til KRS247.

Det forventes at ikke alle kan jobbe hele tiden, og derfor ønsker festivalen å knytte til seg mange nok frivillige.

– Det er noen som kanskje ikke kan annet enn utvalgte dager, så det er jo greit å få så mange som mulig så vi kan spre det utover. Vil man jobbe mye, så skal du få jobbe så mye du vil. Kan du ikke så mye, så finner vi en plass til deg uansett, sier Wathne.

Det er en fordel med filminteresse og at du er over 16 år gammel, selv om det finnes frivillige som også er yngre. Strand kan lokke med festivalpass til Filmfest Ung som arrangeres uka før Barnefilmfestivalen og attest for arbeidet man har gjort – noe som kan være greit om man ikke har mye arbeidserfaring.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/247522865″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]