Annonse

– En verdig prisvinner


Foto: Alf Otto Fagermo

Arve Tellefsen ser på Jon Michelet som et forbilde og ser på det som en ære å få debutere på Protestfestivalen med musikalsk innslag under kveldens utdeling av Erik Byes Minnepris til forfatteren.

– Jeg er en stor beundrer av ham. Det han har gjort for krigsseilerne er jeg veldig takknemlig for, sier Tellefsen til KRS247.

Fiolinisten mener prisvinneren har røsket opp i hukommelsen til folk.

– Jeg er såpass gammel at jeg skjønner hva krigsseilerne var utsatt for under krigen. De gikk jo 24 timer i døgnet og ventet på at det var en torpedo som traff båten, år ut og år inn. Og da de kom hjem, de som kom hjem, fordi det var mange som ikke gjorde det, de slet jo ofte med nerveproblemer. Og Michelet har fått oss til å våkne og se hva vi har å takke krigsseilerne for, sier Arve Tellefsen.

Erik Byes minnepris deles ut hvert år på åpningsdagen av Protestfestivalen og har tidligere gått til blant andre Bob Geldof og Kris Kristoffersen.

Hør hele intervjuet her.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer