KRS247.no

Henter værvarsel...

Eksotiske matopplevelser under Tall Ships

Fire biler fra konseptet street food i Oslo ruller fredag inn på Torvet i Kristiansand i anledning Tall Ships Races. Ifølge Morten Usterud kan disse tilby det mest eksotiske matmarkedet som noen sinne har vært i byen.

– Vi har vært så heldige å ha fått med oss fire av disse foodtruckene som har dukket opp i Oslo det siste året. De kommer da med enkel, men veldig spennende mat som jeg tror kristiansandere kommer til å sette pris på, sier Usterud til KRS247.

Konseptet street food er ikke spesielt nytt, faktisk så stammer det helt tilbake til oldtiden og har vært en tradisjon både i Hellas, Italia, Midtøsten, Spania og ikke minst USA. I Kristiansand kan vi ofte forbinde dette konseptet med de faste vognene som er i sentrum hver helg og selger kebab, bakt potet og pølser. Men det som er spesielt med dette nye konseptet, er et helt annet utvalg matvarer.

– Det har kommet en trend som handler om å lage autentisk gatemat og det dreier seg om mat som stammer fra der de spiser mer på farten enn det kanskje vi gjør, forklarer Morten Usterud.

– Så det vil komme en meksikansk truck som vil servere blant annet taco, men den må ikke forveksles med den fredagstacoen du er vandt med fra butikken. Det er litt kraftigere saker og ikke minst ekte tortillalefser. Så kommer det en bil kalt Hitchhiker og de skal lage noe de har kalt for en kimchi vaffel, som blander da koreansk mattradisjon med norsk, sier han.

De to andre som kommer fra Oslo er Go’Grilla, som driver med amerikansk burger og grill og L’Unico som har spesialisert seg på pulled pork.

Verdt å nevne er at det selvfølgelig kommer til å være lokale aktører til stede under matmarkedet i sentrum av Kristiansand. Blant annet kommer Gourmetgutta til å servere mye god mat, i tillegg til LV Sushi, som vanligvis holder hus i Sørlandstunet.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215805209″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]