KRS247.no

Henter værvarsel...

Det har aldri vært flere innslag i UKM Kristiansand

Når Ung Kultur Møtes, tidligere Ungdommens Kulturmønstring, arrangeres på Samsen kulturhus i helgen, blir det den lengste mønstringen noensinne. Tom Andreas Kristensen fra Ung Kultur ved Samsen har likevel god tro på at «de voksne» og de 20 påmeldte i arrangørgruppa skal mestre strabasene.

– Vi ligger på 184 deltakere. Det er et vanvittig hopp fra i fjor. Vi hadde et gullår i 2011 med over 200 deltakere, men det var få innslag. Det var mye band og dansegrupper og slike ting. I år har vi rekord i antall innslag, og det blir den lengste mønstringen vi noen gang har hatt, forteller Kristensen til KRS247.

Han kan fortelle om mye armer og bein, men heldigvis har han nok hjelp fra ungdommen selv. For enkelte i arrangørgruppa startet det sågar med løfter om gratis pizza på det første møtet, men nå er gruppa klar til dyst.

Tom Andreas Kristensen, Samsen Ung Kultur. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Vi hadde påmeldingsfrist på søndag og da har vi ei uke på oss til å få alt på beina. Da sier det seg selv at det er sikkert ting vi har glemt eller ting som går i ball, men akkurat nå som jeg sitter her tror jeg vi har kontroll.

– Og så får vi se om en halvtime?

– Det stemmer!

Arrangementet starter allerede i morgen med en åpningsfest for de påmeldte som også er åpen for alle. På lørdag har UKM en egen Oscar-utdeling med rød løper til de seks påmeldte kortfilmene. På søndag er det hovedforestilling med kunst først, deretter musikk og dans. Og siden i fjor har antallet band økt betraktelig, noe som har vært ambisjonen til Samsen.

– Vi har gjort noen grep selv for å skape band og få ungdom til å spille sammen. I fjor var det en vanvittig pågang av enkeltartister og solister. I år har vi prøvd å putte de sammen, sier Kristensen.

Nå har antallet band økt fra et i fjor til seks i år. Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306853294″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]