KRS247.no

Henter værvarsel...

Bris festival for et bedre studentmiljø

Det siste tilskuddet på byens festivalkart får sin ilddåp førstkommende fredag. Bris er en musikkfestival for alle med utspring fra studentmiljøet på Universitetet i Agder.

Mergim Berisha er en av initiativtakerne til Bris festivalen, og han er spent på hvordan deres første store arrangement blir mottatt av publikum i Kristiansand.

– Man merker at det er første gang vi arrangerer en festival, men dette er utrolig moro. Vi ønsker øke kvaliteten på studentarrangementene her i byen, og vi ønsker å bedre studentlivet. Dette gjør vi i første omgang ved å arrangere Bris festivalen, men det blir også andre arrangementer fremover, sier han.

Det er studentforeningen Lagunen som står som arrangør. Lagunen er en seilforening på UiA, der tanken er at foreningen skal gjøre livet på- og utenfor campus bedre for studentene.

Stephan Papa er medarrangør, og han mener at studentmiljøet trenger å bli bedre.

– Studentmiljøet i Kristiansand har falt litt i det siste, og det snakkes endel om dette. Med Bris festivalen, så ønsker vi å lage fest, og god stemning. Vi ønsker å gi studentene det lille ekstra, og vi ønsker at de skal ha noe å glede seg til.

Når den aller første Bris Festivalen går av stabelen fredag, så er det med trekkplastre som Sandra Lyng, Alejandro Fuentes og den italienske stjerne DJ’en, Alex Gaudino. I tillegg vil også talenter fra UiA være å høre på scenen under festivalen.

Mergim Berisha er spent på både vær og hvor mange publikummere som finner veien til Tresse på fredag.

– Værmeldingen våger jeg ikke lengre å kikke på, for den endrer seg hele tiden. Det blir uansett en knallbra festival med god musikk, og god stemning. Vi har tillatelse til å ha 7000 mennesker inne på området, og under ultimate forhold kunne vi nok ha solgt ut, men ikke første året, sier Berisha før han legger til;

– Det er utrolig viktig å understreke at festivalen er for alle over 18 år, og ikke bare studenter. Vårt mål er at er studentene, og byens befolkning skal treffes for å bli kjent.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/218893445″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]