KRS247.no

Henter værvarsel...

Bob Geldof til Protestfestivalen

Onsdag 16. september kommer sangeren, låtskriveren og aktivisten Bob Geldof til Kristiansand og Protestfestivalen. Han skal delta på festivalens fattigdomsdag, der han vil snakke om tusenårsmålene mot verdens fattigdom.

Kick er booket som arena for en lang kveld som både inneholder debatt om økt ulikhet i Norge og fattigdom i verden. Geldof vil snakke om det siste, mens tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er hanket inn for å delta på sekvensen om økt ulikhet i Norge.

En stolt Protestsjef Svein Inge Olsen forteller til KRS247 at det er tilfeldigheter som har ført til at et så anerkjent navn kan tilføyes årets festivalplakat.

– Mye av booking  handler om å få kontakt, om å fortelle, overbevise, og det gjelder spesielt for en festival som ikke klarer honorarer, og bygges på samfunnsengasjement. Bob og jeg har tilfeldigvis felles bekjente, sier Olsen noe kryptisk.

– Hva betyr det for Protestfestivalen å få selveste Bob Geldof som foredragsholder?

– Vi har hatt ham på ønskelista i flere år, og i år passer temaet ulikhet og fattigdom som støpt, så det var mer ideelt i år enn noen gang.

Protestfestivalen har vært kjent for å ikke betale honorar til kunstnere og andre som deltar. Geldof er denne sammenheng ikke noe unntak.

– Han kommer ikke for å tjene penger, men for å fortelle om det som engasjerer ham, sier Olsen.

 

Dette er Bob Geldof
Bob Geldof er kjent som mannen bak Live Aid, frontfigur og låtskriver i Boomtown Rats som fikk megahiten «I Don’t Like Mondays» i 1979, en sang med en alvorlig tekst om en skyteepisode samme året der en 16 år gammel jente skjøt ti personer fordi hun ikke likte mandager.

63 år gamle Geldof ble i 1986 utnevnt til Honorary Knight Commander av Order of the British Empire. Hadde han ikke vært irsk, hadde han blitt adlet som Sir.

Han er kjent for sitt mangeårige engasjement mot fattigdom, spesielt i Afrika, både gjennom Live Aid i 1985, Band Aid og gjennom en rekke andre engasjement for å få ned fattigdommen i verden. Afrika og spesielt Etiopia har stått Geldofs hjerte nærmest.

FNs tusenårsmål som engasjerer Bob Geldof inkluderer å halvere ekstrem fattigdom, sikre utdanning for alle, styrke kvinners stilling, redusere barnedødeligheten, redusere svangerskapsrelatert dødelighet, bekjempe spredningen av HIV/AIDS, Malaria og andre dødelige sykdommer, halvere andelen mennesker med tilgangen til sikkert drikkevann.

I år er det 30 år siden den store Live Aid-konserten som samlet millioner av TV-seere og publikummere over hele verden. Det er 40 år siden han debuterte som artist. Geldofs engasjement har vært bredt, og inkluderer blant annet at han har vært talsmann for «fathers Rights Movement».