Annonse

Basement Jaxx til Quartfestivalen


Foto: Pressefoto

Britiske Basement Jaxx er tredje slipp til Quartfestivalens 25-års jubileum. Gruppa har herjet dansegulv og konsertscener siden midten av 90-tallet og besøkte festivalen første gang i 1997.

– Det er vanskelig å komme unna Basement Jaxx når man tenker på klubbmusikk fra milleniumsskiftet. Duoen har en enorm energi og var svært sentrale i å fornye dansemusikken mot slutten av årtusende. De pisker opp en sydlandsk stemning som passer ypperlig på festival, sier bookingansvarlig i Quartfestivalen, Toffen Gunnufsen.

Duoen stod også på scenen i Kristiansand i 1999 samme år som de for alvor igjennom med debutalbumet Remedy. Det begynte som et klubbkonsept i Brixton i London rundt midten av 90-tallet, og gruppen brakdebuterte med låter som “Red Alert”, «Jump N’ Shout», «Bingo Bango» og «Rendez-Vu” i 1999.

I 2005 var Basement Jaxx, bestående av Felix Buxton og Simon Ratcliffe, toppnavnet på Glastonburyfestivalen i England. Tilsammen har de gitt ut syv album og jobbet med en rekke kjente artister som Justin Timberlake, Yoko Ono og Missy Elliot.

Basement Jaxx spiller på hovedscenen i Bendiksbukta på tirsdag den 28. juni, 2016. Fra før av er Underworld og Leftfield klare for Quartfestivalens jubileum.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer