KRS247.no

Henter værvarsel...

Basement Jaxx til Quartfestivalen

Britiske Basement Jaxx er tredje slipp til Quartfestivalens 25-års jubileum. Gruppa har herjet dansegulv og konsertscener siden midten av 90-tallet og besøkte festivalen første gang i 1997.

– Det er vanskelig å komme unna Basement Jaxx når man tenker på klubbmusikk fra milleniumsskiftet. Duoen har en enorm energi og var svært sentrale i å fornye dansemusikken mot slutten av årtusende. De pisker opp en sydlandsk stemning som passer ypperlig på festival, sier bookingansvarlig i Quartfestivalen, Toffen Gunnufsen.

Duoen stod også på scenen i Kristiansand i 1999 samme år som de for alvor igjennom med debutalbumet Remedy. Det begynte som et klubbkonsept i Brixton i London rundt midten av 90-tallet, og gruppen brakdebuterte med låter som “Red Alert”, «Jump N’ Shout», «Bingo Bango» og «Rendez-Vu” i 1999.

I 2005 var Basement Jaxx, bestående av Felix Buxton og Simon Ratcliffe, toppnavnet på Glastonburyfestivalen i England. Tilsammen har de gitt ut syv album og jobbet med en rekke kjente artister som Justin Timberlake, Yoko Ono og Missy Elliot.

Basement Jaxx spiller på hovedscenen i Bendiksbukta på tirsdag den 28. juni, 2016. Fra før av er Underworld og Leftfield klare for Quartfestivalens jubileum.