KRS247.no

Henter værvarsel...

En god, gammeldags opptur

I løpet av over 40 år som artist, har Jonas Fjeld nådd inn i mange hjerter med sin dype stemme og lune melodier. Etter at han kom inn i stua til folk gjennom tv-serien «Hver gang vi møtes», vil enda flere ha mer av ham. Nå har han samarbeidet med Thom Hell om ny plate.

– Det har blitt litt vind i seilene igjen. Det er mer trøkk på billettene, mer publikum. Det har alltid vært folk, men nå er det en luksusposisjon: det er helt utsolgt. Det er en deilig følelse, smiler den erfarne gitaristen og sangeren.

Den 14. mars spilte Jonas Fjeld for en full konsertsal i Kilden. Foto: Tor Erik Scrøder -  www.kengurufoto.no

Den 14. mars spilte Jonas Fjeld for en full konsertsal i Kilden. Foto: Tor Erik Scrøder – www.kengurufoto.no

Når den nye plata «Hustrig» kommer ut den 13. april, er det imidlertid ikke som del av en strategi for å utnytte oppmerksomheten etter tv-opptredenen:

– Det var tilfeldig. Jeg hadde rett og slett ikke planlagt noe som helst av plate, men så traff jeg Thomas Helland.

Nytt samarbeid

Kristiansanderen er bedre kjent under artistnavnet Thom Hell, og han deltok også i årets utgave av «Hver gang vi møtes». Hell og Fjeld fant raskt tonen, så etter at tv-innspillingen var unnagjort, tok Jonas Fjeld initiativ til et samarbeid.

– Jeg ringte for å høre om han ville være produsent og skrive låter sammen. Det fungerte kjempefint, og vips var det elleve nye sanger!

Selv om det skiller over 20 år mellom drammenseren og kristiansanderen, fant de hverandre både på et musikalsk og på et menneskelig plan.

– Vi hadde mange felles ståsteder. Jeg merket det allerede første dag. Det kunne være noe Thomas sa og så sa jeg «Ja, det gjør jeg og!», og så sa jeg et eller annet og da var det Thomas som sa «Ja, det gjør jeg og». Dessuten hadde vi mange flotte felles referanser i musikken.

Samarbeid har alltid vært viktig for den folkekjære artisten.

Thom Hell og Jonas Fjell fant tonen under "Hver gang vi møtes". Foto: AK Danielsen

Thom Hell og Jonas Fjell fant tonen under «Hver gang vi møtes». Foto: AK Danielsen

– Musikken vokser på impulser fra andre hjerner. Jeg ser på musikk som et fellesskap, men det er veldig trivelig å møte noen fra den yngre garde, som jeg sjelden møter, for jo eldre jeg blir, jo mer stuegris blir jeg, og nærmere og nærmere senga liker jeg å holde meg!

Opptatt av likes

Det er nok lite som tyder på at fansen vil la Jonas Fjeld få lov til å holde seg hjemme med det første. Etter at 62-åringen tok i bruk facebook, har han dessuten fått et enda tettere forhold til alle som liker musikken hans.

– Det er ungene som har tvunget meg litt inn i det. «Det må du lære deg fattern!». Jeg ser jo nytten av det, hvor flott det er å nå publikum gjennom det mediet. Jeg har jo masse likes. Nå har jeg fått blod på tann. Nå synes jeg det er moro å legge ut nyheter. Jeg er sikkert like barnslig som resten av kongeriket når jeg ser på hvor mange likes jeg får.

 

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/196118292″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]