Annonse

Danseboom i Kristiansand


Mange vil lære å snurre som Raymond Brocks. Foto : AK Danielsen

De siste fem årene har to nye dansestudio etablert seg i byen. Dermed er kurstilbudet mer enn doblet. Elevene strømmer til for å lære ballett, jazzdans og hip-hop.

Raymond Brocks har drevet med breakdance og hip-hop i 15 år og startet opp med undervisning i egne lokaler, fordi etterspørselen var så stor.

– Det vi opplevde i 2009, var at det var en haug av foreldre som sendte oss henvendelser, de spurte om  vi kunne komme hit eller dit. Derfor tenkte vi, at i stedet for at vi reiser overalt, så samler vi dem og lager vi et tilbud sånn at folk kan komme til oss. Det var et veldig stort behov, forklarer Raymond. 

Marthe Westgaard har fullt opp med elever hos Spinn Dansestudio. Foto: AK Danielsen

Marthe Westgaard har fullt opp med elever hos Spinn Dansestudio. Foto: AK Danielsen

I løpet av 2 år, var Brocks’ Dansestudio oppe i 200 medlemmer. Mange av dem har nok fulgt med på «Dansefeber», «Skal vi danse», «Adils hemmelige dansere» og «Mitt dansecrew», tv-program som har bidratt til å øke interessen for dans over hele landet.

I tillegg til at flere vil danse, så er det også flere som vil danse mer enn tidligere. 

– Jeg ser oftere at små barn begynner å trene flere sjangere og flere timer i uka fra de er ganske små og det var ikke så vanlig før – i hvert fall ikke her, sier ballettpedagog Marthe Westgaard.

Kristiansanderen har drevet «Spinn Dansestudio» sammen med Katrine Kjøde siden 2011 og har aldri trengt å annonsere for å skaffe elever.

– Vi fikk en helt overveldende mottagelse da vi startet opp. I løpet av det første året tror jeg vi hadde 350 elever, nå er vi oppe i rundt 500, og jeg kan ikke se for meg at det kommer til å minke.

Blant elevene sine ser hun mange talenter og tror på en lovende fremtid for dansemiljøet i byen.

Ballettpedagog Marthe Westgaard sørger for at de klassiske positurene blir riktig. Foto: AK Danielsen

Ballettpedagog Marthe Westgaard sørger for at de klassiske positurene blir riktig. Foto: AK Danielsen

Men det er ikke bare blant Kristiansands unge og lovende at danseinteressen er vekket. Ved Sharrons Dansestudio har den voksne gruppa økt mest.

– Det er ganske gøy, sier Sharron Roberts og fortsetter.

– Man har kanskje gått lei av treningsstudio, og så er det den sosiale delen med å danse som jeg tror er viktig. Dessuten har veldig mange danset som barn og tar det opp igjen i voksen alder.

Den engelske ballettpedagogen har undervist kristiansandere i over 20 år. Hun synes det er flott med konkurranse og setter pris på at fagkunnskapen begynner å bli bedre.

– Endelig er det kommet flere kvalifiserte lærere! Det er utrolig viktig at de som underviser dans faktisk har kvalifikasjoner til å undervise i dans, at de ikke bare er noen som har danset i mange år.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar