Annonse

Vinnerne av Sørlandets litteraturpris er kåret


Birger Emanuelsen fikk Sørlandets Litteraturpris 2015 for sin debutroman: «Fra jorden roper blodet» Foto: Eivind Yggeseth

Torsdag kveld kunne Birger Emanuelsen motta prisen for sin roman «Fra jorden roper blodet». Prisen i faglitteratur, gikk til redaksjonen bak boka «Sjøørret».

Leserne har selv stemt på sine favoritter blant tre titler i hver kategori. I den skjønnlitterære kategorien konkurrerte Birger Emanuelsen fra Tromøya mot lyngdølen Mirjam Kristensen og venndølen Borgny Salvesen.

«Fra jorden roper blodet» handler om jakten på en skadeskutt reinsdyrbukk og hvordan dette vekker minner fra oppveksten til hovedpersonen i romanen. Birger Emanuelsen debuterte med ei novellesamling i 2012. «Fra jorden roper blodet» er hans første roman, og har også gitt ham Ungdommens kritikerpris.

De nominerte bøkene til Sørlandets litteraturpris 2015.

De nominerte bøkene til Sørlandets litteraturpris 2015.

I kategorien for faglitteratur, vant «Sjøørret» foran kokeboka til Sarita Sehjpal og kaperhistorie fra Ole Bernt Tellefsen og hans medforfattere.

«Sjøørrett» har fem forfattere med en stor maritim interesse. Øyvind Berg, Jan Atle Knudsen og Jo van der Eynden har tidligere samarbeidet om bøkene «Hummer» og «Makrell». For å fortelle om sjøørreten, har de fått med seg Tommy Egra som spesialist på denne fiskesorten, mens Øystein Paulsen har fotografert og tegnet kart. I følge hjemmesiden til Øyvind Berg, ville de presentere fiskens biologi og levesett, samtidig som de setter den inn i et kulturhistorisk perspektiv og gir nyttige tips til sportsfiskere.

Sørlandets litteraturpris 2015 ble delt ut av fylkesmann i Vest-Agder Ann-Kristin Olsen og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer