KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil hindre at talentene forsvinner

Når Maja Hagen Torjussen og Atle Håland denne helgen lanserer LIK Forlag er det mest for å kunne skape et skikkelig litteraturmiljø i Kristiansand og omegn. Altfor ofte forsvinner forfatterspirene til andre steder, selv om de har en tilknytning til byen.

– Vårt formål er å skape en arena hvor folk kan skrive og bli publisert, sier Torjussen til KRS247.

Hun forteller videre at mange av de litteraturmiljøene som har tilholdssted i Kristiansand, er passive i tilnærmingen.

– Folk kommer, lytter og går tilbake. Vi er nødt til å skape noe aktivt her, sier hun.

– Det finnes mange forfattere med en tilknytning til Kristiansand og Sørlandet, og det er mange unge som kan skrive og skriver godt, men som flytter ut fordi det ikke er et så spennende miljø, sier Atle Håland.

I morgen er det åpningsfest for Forlaget, og der skal det rekrutteres medarbeidere til Litteraturhuset, som er forlagets forlengede arm (og vice versa). Målet er å til slutt ha det største litteraturhuset i Norge, målt etter antall ansatte. Du kan dog ikke forvente noen lønn utover den inntekten du skaper selv med å være tilknyttet litteraturhuset. Allerede er det hyret inn sosionom, utkaster og vaktmester. Til tross for at litteraturhuset ikke har faste lokaler.

Hør intervjuet med redaktørene og forleggerne her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/316531796″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]