Annonse

Vil hindre at talentene forsvinner


Atle Håland og Maja Hagen Torjussen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Når Maja Hagen Torjussen og Atle Håland denne helgen lanserer LIK Forlag er det mest for å kunne skape et skikkelig litteraturmiljø i Kristiansand og omegn. Altfor ofte forsvinner forfatterspirene til andre steder, selv om de har en tilknytning til byen.

– Vårt formål er å skape en arena hvor folk kan skrive og bli publisert, sier Torjussen til KRS247.

Hun forteller videre at mange av de litteraturmiljøene som har tilholdssted i Kristiansand, er passive i tilnærmingen.

– Folk kommer, lytter og går tilbake. Vi er nødt til å skape noe aktivt her, sier hun.

– Det finnes mange forfattere med en tilknytning til Kristiansand og Sørlandet, og det er mange unge som kan skrive og skriver godt, men som flytter ut fordi det ikke er et så spennende miljø, sier Atle Håland.

I morgen er det åpningsfest for Forlaget, og der skal det rekrutteres medarbeidere til Litteraturhuset, som er forlagets forlengede arm (og vice versa). Målet er å til slutt ha det største litteraturhuset i Norge, målt etter antall ansatte. Du kan dog ikke forvente noen lønn utover den inntekten du skaper selv med å være tilknyttet litteraturhuset. Allerede er det hyret inn sosionom, utkaster og vaktmester. Til tross for at litteraturhuset ikke har faste lokaler.

Hør intervjuet med redaktørene og forleggerne her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer