KRS247.no

Henter værvarsel...

Stolt sønn holder sitt løfte

Aksel Fugelli fikk i oppdrag å fortelle folk om sin far etter hans bortgang. I kveld er det premiere på noe han beskriver som noe mer enn hva Per Fugelli hadde regnet med han skulle vise frem.

– Jeg har prøvd å lage en presentasjon på 90 minutter. Jeg har tenkt langt tilbake og har med mange anekdoter og fått tak i filmklipp fra den nye filmen som Erik Poppe har laget om ham som ikke har kommet på kino enda. Jeg har gjort meg flid sånn at det ikke bare skal bli et bokbad, men en forestilling, en grundig presentasjon hvor det også skal bli litt morsomt. Det blir litt trist hvis en bare skal reise rundt og snakke om «Per dør», jeg vil det skal være litt artig. Og så har han noen av de politiske kampsakene som har druknet litt de siste årene hvor han har blitt litt folkekjær. De synes jeg også er på sin plass å ta opp igjen, sier Aksel Fugelli til KRS247.

13. september 2017 ble Per Fugellis siste dag i live og uka etter kom boka «Per dør». Denne har et sterkt dagbokpreg og her deler Fugelli sine refleksjoner og beretninger fra juni 2015 og frem til august i år.

– Det var et fascierende prosjekt der han bestemte seg for å skrive om hvordan det er å gå døden i møte med åpne øyne. En slags filosofisk dagbok. Jeg tror ikke noen, så vidt jeg vet, har gjort noe lignende det. Men selv om han hadde vært i live, kunne han ikke lansert den selv. Så det kom litt brått på, det hadde jo vært gøy hvis han var i live, men nå er han borte og boka kom jo ut rett etterpå. Men man må jo holde det man lover, så nå skal jeg ut på veien, sier Aksel Fugelli.

Håndverkeren i Kristiansand er første stopp i kveld, før turen går videre til Buen kulturhus i Mandal i morgen og Farsund kino på onsdag. Norgesturnéen avsluttes på Bryne, der Per Fugelli levde sine siste dager.

Hør hele intervjuet her.