KRS247.no

Henter værvarsel...

Nominert til forfatternes egen formidlingspris

Randi Berge Wandrups arrangementer på Kristiansand Folkebibliotek er av Den norske Forfatterforening nominert til prisen «Årets formidler». Selv hviler hun ikke på lauvbærene av den grunn.

I morgen er det igjen tid for et nytt lunsjarrangement på folkebiblioteket, og da er det Abdullahi Mohamed Alason som skal fortelle om sin bok som han slapp i vår. Det vil denne sesongen også bli tid for nye Rusleturer i Kvadraturen samt fokus på politikken. Trump er en figur som har blitt mye omtalt på  Det å øke forståelsen av det som skjer er viktig for hun som er arrangementsansvarlig ved Kristiansand Folkebibliotek.

– Det er jo både å formidle aktuelle temaer. Vi hadde to runder med Trump i vår, både ved innsettelsen og etter 50 dager. Snart er det jo 100 år siden Kennedy ble født, og da må vi dra noen linjer til Trump igjen. Aktualitet, sier hun til KRS247.

Sist søndag var det Verdisøndag med Geir Lippestad og 1. september sesongåpnet Fredagslunsj med Adel Khan Farooq med temaet ungdom og radikalisering.

– Er det målet å ha kommentarer til samtiden?

– Ja, i hvert fall prøve å sette et søkelys. Kikke litt inn i det som skjer og få en større forståelse. Det jeg ønsker hver fredag er at publikum går hjem og føler at de har mer kunnskap enn da de kom, forteller Wandrup videre.

Selve nominasjonen fra forfatterforeningen gjør henne stolt, særlig når hun tenker på hvor mange som er litteraturformidlere.

– Det er ærefullt. Jeg må bruke ordet stolt. Det er en stor ære.

I spilleren kan du høre resten av intervjuet med en av årets beste litteraturformidlere, i følge Den norske Forfatterforening. Blant annet handler det om Jens Bjørneboe.