KRS247.no

Henter værvarsel...

-Jeg kan forestille meg veldig mye

En livlig fantasi er kanskje en av tingene som har gjort at Siri Pettersen nå opplever stor suksess. Med Evna, tredje bind av Ravneringene vant hun Sørlandets Litteraturpris. 

– Det er litt uvirkelig, det er jo en litteraturpris. Så er det fantasy, og de er jo ikke alltid tett knyttet til hverandre.

I tillegg til Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato vant Siri Pettersens pris for sitt fantasyunivers. Boken hun handler om en jente i en verden full av vesener som ikke er mennesker.

– Jeg kan forestille meg veldig mye, og det enkleste er å få ideer. Men det vanskeligste er å skrelle bort det som er vekk slik at man styrker en historie, sier hun.

Nå er historien hennes gitt ut i flere land, og neste år blir det enda flere. Så begynner hun på et nytt prosjekt, for selv om fansen tenker at det kommer en fjerde bok i trilogien, så gjør det nok ikke det.

– Det innspillet jeg oftest får er at selv om det heter trilogi, så betyr vel ikke det at det bare blir tre bøker. Det er jo hyggelig, men dette er siste boken. Men så jobber jeg med et nytt prosjekt som skal være løst knyttet til denne serien.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260948118″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]