Annonse

Hvilken fremtid har mediene?


Journalist og forfatter, Roar Vigeland Osmundsen. | Foto: Helge Martin Markussen

Mediebransjen rystes i disse dager. Kraftige kutt og press fra den nye digitale hverdagen setter sine spor i norske mediehus. Aviser taper penger og slanker staben, lokale redaksjoner legges ned og nærheten til innbyggerne reduseres. Kan svaret være Public Journalism?

Det mener journalist Roar Vigeland Osmundsen. Han jobber i Søgne og Songdalen Budstikke, og er nå ute med bok som tar for seg public journalism. Men hva er det?

– Du kan kalle det for en demokratistyrkende journalistikk. Den kom som en reaksjon på politisk journalistikk som tok mer for seg spillet enn folks valg. Skal man bruke energien på å hjelpe folk å finne et parti å stemme på eller beskrive arbeidet politikerne gjør for å bli gjenvalgt, spør Osmundsen retorisk.

Medier har en mengde plattformer å bruke. Osmundsen mener mediene må nå vurdere hvilke plattformer de faktisk skal bruke.

– Vil journalistyrket overleve?

– Det håper jeg. Facebook favoriserer kun de med mange likes. Vi trenger noen som opprettholder idealene i Vær Varsom-plakaten, og de må helst være profesjonelle, sier Osmundsen til KRS247.no.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar