Annonse

Fortellingen om Jimmy Parkas


Det handler om samhold, familie, tilhørighet, vanskelige kår, politiske baktepper og viktigst av alt det uviktige – fotballen – når André Vaaler slipper barne- og ungdomsboka Direkte Rødt. 

Jimmy Parkas bor i et sted som heter Grøndal. Et sted med rundt to tusen innbyggere. Butikken, kirken, skolen og fotballstadion er samlingspunktene. Fabrikken går dårlig og Jimmy bor på skyggesiden av Myrstien i Grøndal. Han er av ungarsk herkomst, og deler av familien rømte fra hjemlandet da Sovjet fremdeles styrte. Han sliter på hjemmebane og på skolen, blir fort hissig og forstår lite av matematikk og engelsk grammatikk.

– Jimmy er best med ball. Han sliter med alt uten ball, forteller forfatter Vaaler til KRS247.

– Er fotballen et tilfluktsted for folk?

– Jeg tror det. For meg har fotballen kanskje vært den viktigste delen av livet. Vi har hver våre ting, men for veldig mange er fotballen er ufattelig viktig. I ei bygd er fotballen arenaen der flest møtes, mener jeg.

Hør hele intervjuet her, der Vaaler forteller at også han drømte om fotballivet som ung.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer