KRS247.no

Henter værvarsel...

Får stadig spørsmål om Moland og French

Fredrik Græsvik er nok en av de som har fulgt saken om Tjostolv Moland og Joshua French tettest de siste åtte årene. Og selv etter så lang tid blir han stoppet på gaten av folk som vil snakke om det som skjedde i Kongo i 2009.

– De siste årene har jeg møtt folk som sier «Drepte de han sjåføren eller hvordan var det egentlig». Og da sier jeg så sant det er at hadde jeg visst at de drepte sjåføren så hadde jeg selvfølgelig fortalt om det. Men jeg utelukker ingenting, sier Græsvik til KRS247.

Han reiser nå landet rundt for å snakke om og signere boka «Dømt til døden i Kongo», som er TV 2-reportens betraktninger om Moland og French siden de ble arrestert for mordet på sjåføren Abedi Kasongo i 2009. Og responsen så langt har vært positiv.

– Jeg har fått gode tilbakemeldinger på det jeg har skrevet. Folk sier jo at det er som å lese en eventyrbok, nærmest en sånn krimbok. Og det er jo en «true crime»-bok, men dette er jo en sak som mange kjenner mange detaljer fra. Det jeg opplevde selv da jeg satt ned for det var så overveldende mange rare ting som dukket opp, spesielt under rettsaken i 2009 og når reisen deres inn til Kongo kom på bordet, disse spionasjeanklagene og store erstatningssummene og beskyldningene om at kong Harald hadde sendt de to ned for å spionere på Kongo og kanskje ta livet av presidenten der nede. Det var så mye rart som skjedde, så jeg tror mange, i likhet med meg, mistet kontrollen på dette og har glemt det, for det kom nye ting og skjøv vekk. Så når jeg har sittet med boka, har det vært interessant å se gjennom gamle notater, forteller Fredrik Græsvik som vil fortelle enda mer på Kristiansand bibliotek senere i kveld.

Hør hele intervjuet her.