Annonse

– En enorm ære


Torborg Igland og Amund Hestsveen Foto: Billedlig Talt

Forfatter Amund Hestsveen fra Kristiansand er sammen med sin medforfatter Torborg Igland fra Grimstad nominert til den prestisjefulle Litteraturkritikerprisen for beste ungdomsbok, for Flukten som kom i 2014. 

– Dette blir man jo hoppende glad av, og det er en enorm ære sier Hestsveen i en kommentar til KRS247.

Han mener det er den gjeveste prisen man kan bli nominert i.

Om nominasjonen sier juryen:

«To journalister debuterer med en engasjerende dystopisk roman om en nordisk diktaturstat 60 år inn i framtida. I denne første delen av den varslede trilogien utvikler en gruppe 15-åringer seg fra lojalitet til systemskepsis og ender med å gjøre opprør sammen med hele klassen. Romanen viser kontakt med forbilder som Dødslekene, men også selvstendig vilje til å skrive spenningslitteratur med en sterk politisk undertone. Nyanserte karakterer gir levende innblikk i valget mellom makt og underordning eller opprør og selvstendighet.»Øya thumb

 

Nesten boken i trilogien, Øya, kommer for salg 1. mars

Flere lokale nominasjoner

Også Rune Belsvik som bor i Randesund er nominert i samme klassen. Sammen med Inger Lise Belsvik er de nominert for boken «Verdas søtaste turist», som er den tredje boken om kardemommeuniverset Bløygen.

Om boken skriver Juryen:

Tredje boka frå Belsviks vesle kardemommeunivers Bløygen er ei modig blanding av humor og alvor både i tekst og tegning. Hovudpersonane Bidger og Esmiluni ønsker seg barn, men ingen veit korleis slikt går til. Når dei etter kvart finn det ut, vert mykje forandra i bygda. Boka går uvanleg langt i å forklare korleis barna blir til. Styrken ligg dels i språket Rune Belsvik har funne for dette og dels i at han syner oss kjærleik og lengting både på solsida og vrangsida. Prisen for å ha smaka på kunnskapens tre er det same i Bløygen som andre stader: utdriving frå uskulda i Paradis.

Alle nominasjonene kan du lese her:

Amund Hestsveens kommentarer til nominasjonen kan du høre her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar