KRS247.no

Henter værvarsel...

– En enorm ære

Forfatter Amund Hestsveen fra Kristiansand er sammen med sin medforfatter Torborg Igland fra Grimstad nominert til den prestisjefulle Litteraturkritikerprisen for beste ungdomsbok, for Flukten som kom i 2014. 

– Dette blir man jo hoppende glad av, og det er en enorm ære sier Hestsveen i en kommentar til KRS247.

Han mener det er den gjeveste prisen man kan bli nominert i.

Om nominasjonen sier juryen:

«To journalister debuterer med en engasjerende dystopisk roman om en nordisk diktaturstat 60 år inn i framtida. I denne første delen av den varslede trilogien utvikler en gruppe 15-åringer seg fra lojalitet til systemskepsis og ender med å gjøre opprør sammen med hele klassen. Romanen viser kontakt med forbilder som Dødslekene, men også selvstendig vilje til å skrive spenningslitteratur med en sterk politisk undertone. Nyanserte karakterer gir levende innblikk i valget mellom makt og underordning eller opprør og selvstendighet.»Øya thumb

 

Nesten boken i trilogien, Øya, kommer for salg 1. mars

Flere lokale nominasjoner

Også Rune Belsvik som bor i Randesund er nominert i samme klassen. Sammen med Inger Lise Belsvik er de nominert for boken «Verdas søtaste turist», som er den tredje boken om kardemommeuniverset Bløygen.

Om boken skriver Juryen:

Tredje boka frå Belsviks vesle kardemommeunivers Bløygen er ei modig blanding av humor og alvor både i tekst og tegning. Hovudpersonane Bidger og Esmiluni ønsker seg barn, men ingen veit korleis slikt går til. Når dei etter kvart finn det ut, vert mykje forandra i bygda. Boka går uvanleg langt i å forklare korleis barna blir til. Styrken ligg dels i språket Rune Belsvik har funne for dette og dels i at han syner oss kjærleik og lengting både på solsida og vrangsida. Prisen for å ha smaka på kunnskapens tre er det same i Bløygen som andre stader: utdriving frå uskulda i Paradis.

Alle nominasjonene kan du lese her:

Amund Hestsveens kommentarer til nominasjonen kan du høre her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/189770820″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]