KRS247.no

Henter værvarsel...

Disse er nominert til Sørlandets litteraturpris

I april deles Sørlandets litteraturpris ut for 17. gang innen skjønnlitteratur og sakprosa og i år det er sju forfattere som kjemper om å få kronet sin innsats i 2016 med en pris.

De nominerte er:

  • Gunstein Bakke for romanen «Havende»
  • Heidi Sævareid for ungdomsromanen «Slagside»
  • Jan Kristoffer Dale for novellesamlingen «Arbeidsnever»
  • Kjell-Olav Masdalen for «Erik Munk. Kriger, lensherre og bondeplager»
  • Berit Eide Johnsen og Gustav Sætra for «Sørlandsk skipsfart 1600-1920»
  • Bjørn Berge for «Landene som forsvant»

Og Bjørn Berge som er nominert for «Landene som forsvant» setter pris på nominasjonen, men har liten tro på at han vinner til slutt.

– Jeg synes det er fantastiske bøker jeg stiller opp mot, så jeg tviler på mine sjanser. De er veldig sterke konkurrenter, sier Berge til KRS247.

Bjørn Berge (Foto: Alf Otto Fagermo)

Hans bok har allerede blitt utsolgt ikke bare her på Agder men flere steder i landet. Ifølge arrangementsansvarlig Randi Berge Wandrup ved Kristiansand bibliotek, er boka så populær at de bare har fått sikret ett eksemplar på biblioteket og at den lokale bokhandelen fikk kranglet til seg ti eksemplarer i påvente av et andre opplag.

– Min bok er nok ikke så lokalorientert som de andre og den er også gitt ut i flere land, deriblant også Russland og USA, forteller forfatteren videre.

– Tror du Trump kommer til å lese boka?
– Han har den nok på nattbordet sitt og kommer til å kjenne seg igjen i den, sier Berge.

Inspirasjonen til «Landene som forsvant» kom fra en relativt stor frimerkesamling og tar for seg en geografisk historie innen land som har kommet og gått fra 1840 og frem til 1970. Totalt femti land er representert av de som ikke finnes på kartet lenger.

– Det som overrasket meg mest er at mange av landene både oppstod og gikk til grunne av eventyr. Jeg tror boka tar litt tak i den samme dynamikken som vi ser i vår tid. Alt handler egentlig om versjoner av Trump og Putin.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/307061473″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]