Annonse

Debutbok til 90-åring kan vinne Sørlandets litteraturpris


John Terje Ruenes er leder for nominasjonskomitéen som har valgt ut hans utgivelse til pris.

Borgny Salvesen fikk i fjor utgitt rundt 70 av sine dikt ved hjelp av den lokale bokhandleren. Nå kan hun havne i selskap med atskillig yngre prisvinnere som Gaute Heivoll og Karl Ove Knausgård.

Når sørlendingene skal velge fjorårets beste skjønnlitterære utgivelse, konkurrerer venndølingen mot den tidligere prisvinneren Mirjam Kristensen og debutanten Birger Emanuelsen. John Terje Ruenes er leder for komitéen som har kommet fram til de nominerte forfatterne. Bokhandleren i Vennesla er også ansvarlig utgiver bak «Dikt og funderinger», diktsamlingen til den godt voksne debutanten. På dagens pressekonferanse presiserte han at denne boka ble overlatt til de fire andre komitémedlemmene å vurdere. 

De nominerte bøkene til Sørlandets Litteraturpris. Foto: AK Danielsen

De nominerte bøkene til Sørlandets Litteraturpris. Foto: AK Danielsen

Det er femtende gang bibliotekene og bokhandlerne på Agder går sammen om å dele ut priser for beste skjønnlitterære og for beste faglitterære utgivelse fra en forfatter med tilknytning til landsdelen. Blant fagbøkene finner vi en bok om kapervirksomheten, om sjøørret og en kokebok fra Sarita Sehjpal.

Mer om kandidatene på nettsidene til Sørlandets litteraturpris.

Alle som vil, kan stemme på sin favoritt fram til åttende april. For å stemme kan du sende sms, fylle ut skjema på nett eller levere inn stemmeseddel tilgjengelig hos alle bibliotek og bokhandlere på Agder. Vinnerne offentliggjøres på verdens bokdag, den 23. april.

Hør intervjuet med John Terje Ruenes fra nominasjonskomitéen:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar