KRS247.no

Henter værvarsel...

Åpner fredagslunsj-sesongen med Brageprisvinner

Den tradisjonsrike fredagslunsjen ved Kristiansand folkebibliotek har flere spennende navn på plakaten for den kommende sesongen som vil bestå av ikke mindre enn 15 fredagslunsjer denne høsten.

– Ja, vi har hatt så stor suksess med de at vi denne gangen har utvidet, forklarer arrangementsansvarlig ved biblioteket, Randi Berge Wandrup til KRS247.

Førstemann ut er Gaute Heivoll som kanskje er mest kjent for sin utgivelse «Før jeg brenner ned» som han fikk Brageprisen for. Nå er han er aktuell med sin 17. utgivelse, en novellesamling kalt «Øksa og ishavet».

– Han sentraliserer mange av sine tekster rundt slekt og livet i Finsland. Og under lunsjen i dag så liker jeg alltid å spørre forfattere om hvordan skriveprosessen har vært. Hvordan jobber de og hvordan går de inn i materialet de skal fortype seg i og hvilken sjanger som er favoritten. Men vi skal selvfølgelig også fordype oss i den nye utgivelsen, forteller Wandrup.

Heivoll er den første av til sammen femten som skal gjeste biblioteket de kommende fredagene og neste fredag kommer Håvard Rem, ellers blir det besøk av både en 60- og en 70 årsjubilant. Randi Berge Wandrup er klar på at til tross for en tid der vi interesserer også veldig for digitale medier, er biblioteket fortsatt en populær samlingsplass.

– Ja, folk strømmer til biblioteket. Vi hadde jo blant annet over 400 stykker på partilederdebatten på onsdag, sier hun.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221256506″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]