Annonse

Rentekutt fra Norges Bank


Foto: Helge Martin Markussen

Det har skjedd mye i norsk og internasjonal økonomi siden Norges Bank hadde sitt siste rentemøte i oktober. Oljeprisen har falt dramatisk, den norske kronekursen har falt, vi ser en nedkjøling i europeisk økonomi og dermed har rentene internasjonalt falt.

– Fallet i rentene er i seg selv nok til at Norges Bank må sette ned renten, sier Are Osland fra DNB Markets til Radio Sør.

Han mener vi ikke kan leve med en rente som er betydelig høyere enn våre handelspartnere.

I motsetning til flere kolleger mente han Norges Bank ville sette ned renten i dag, og han fikk helt rett.

På en pressekonferanse klokken 10, meldte sentralbanksjef Øystein Olsen at renten settes ned med inntil 0,25%, til 1,25%.

Mørkt 2015
SSB kom med sine spådommer for neste år for noen dager siden, og de mener vi vil se en lav prisstigning og høyere arbeidsledighet i Norge til neste år. Det er bankenes analytikere helt enige i, men tror ikke det blir langvarig.

– Vi tror dette blir forholdsvis kortvarig, og tror på en oppgang igjen i 2016, sier Osland.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar