KRS247.no

Henter værvarsel...

Halvparten vet ikke hva forsikringen dekker

Ifølge en undersøkelse fra Forbrukerrådet er det bare 53 prosent av de unge under 30 år som sjekker hva reiseforsikringen faktisk dekker. Regiondirektør Erik Nyberg ved Forbrukerrådet i Agder tror noe av det skyldes latskap.

– Det er mye tekst med liten skrift på små sider, så det er kanskje ikke så godt tilgjengelig stoff, sier Nyberg til KRS247 og tror også mange regner med at de er forsikret for det meste.

Regiondirektør Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg

Regiondirektør Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg

For de fleste reiseforsikringene har noen standardvilkår som alltid er med, som handler om dekning ved sykdom, transport hjem og reisegods, men det finnes veldig mange unntak og spesielle vilkår som man må ta hensyn til.
–  Hvis du skal gjøre noe mer enn bare å ligge på stranda når du er på ferie, må du undersøke litt. For eksempel er du dekket hvis du blir skadet i en leiebil, du er i utgangspunktet det, men det er lurt å sjekke, forklarer han.
Det er også stor forskjell på når en reiseforsikring begynner å gjelde. I noen tilfeller er du dekket av denne straks du har kommet deg utenfor inngangsdøra, mens andre krever at du konkret er ute på en reise ut av Norge.
– Ja, det er riktig at det er noen definisjonsspørsmål der, og det finnes mange unntak som man må sjekke litt nærmere, men du skal i utgangspunktet være dekket av standardvilkårene, sier Erik Nyberg.

Skulle uhellet likevel være ute og du kommer i trøbbel med forsikringsselskapet, så finnes det heldigvis rettigheter og instanser man kan henvende seg til.
– Da går det an å kontakte finansklagenemda som de fleste forsikringsselskapene forholder seg til, men det nytter ikke å komme der med en sak og si at du ikke skjønte vilkårene fordi du ikke har lest de, så du må lese nøye etter. Står det at forsikringen din ikke dekker ekstremsporter som paragliding, så gjør den ikke det og da hjelper det ikke om du ikke har lest vilkårene, avslutter Nyberg.

Hør hele intervjuet med regiondirektøren i Forbrukerrådet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/214245518″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]