Annonse

Dårlig vær gir økt etterspørsel etter sydenreiser


Foto: Pål Lomeland

De siste dagers ruskevær har ført til stor pågang av ferieklare sørlendinger som ønsker å rømme landet.

– Ja, det har vi. I fjor var det jo veldig fin sommer her og mange har nok trodd at det skulle bli det samme i år. Men nå ser vi at pågangen øker, fordi folk ser at sommeren ikke blir som forventet. Og da er det veldig attraktivt å ta en tur til sol og varme, sier kundebehandler hos Bennett Ferie i Kristiansand, Grethe Tellefsen.

Kundebehandler hos Bennett Ferie i Kristiansand, Grethe Tellefsen (Foto: Heidi Rosander Lund)

Kundebehandler hos Bennett Ferie i Kristiansand, Grethe Tellefsen (Foto: Heidi Rosander Lund)

Et fellestrekk for folk her i sør, er at vi sitter lenge på gjerdet for å se an været lokalt.

– Ja, det er sørlendingene kjent for. Så sånn som nå i sommer har vi jo et direktefly til Kypros som går fra Kjevik hver mandag. Hadde vi vært flinkere til å planlegge, kunne vi kanskje hatt flere tilbud ut fra Kjevik. Slik det er nå er nå er risikoen for stor for de ulike charteroperatørene.

– Hvor er det sørlendingene ønsker å reise?

– Det er mest sydlige og varme strøk. De reisende vil gjerne bo og spise godt, og er opptatt av greie flytider ut fra Kjevik. Mange etterspør turområder og ønsker mye akvititeter på reise. Vi ser en økende trend med opplevelsesreiser. Barnefamiliene ønsker fortsatt strand med all inclusive, men flere og flere søker seg til opplevelser i nærheten av storbyer, sier Tellefsen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer