KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi kommer til å ha en lav boliglånsrente ganske lenge

Vi tar blikket opp fra vår egen lommebok, og kikker på renter og valuta i dagens utgave av «Finansposten». Og selv om vi her snakker om makroøkonomi har disse to tingene mye å si for hvordan det ser ut i din egen lommebok.

– Det viktigste budskapet er at vi kommer til å ha en lav boliglånsrente ganske lenge, sier Helge Hammersbøen, banksjef i Dnb.

Sammen med bedriftsrådgiver, Andreas Eriksen, snakker han i dag om hva Dnb tror kommer til å skje med renta framover. Renta har ligget lavt en stund, etter å ha forblitt uendret de to siste rentemøtene. Den vil nok fortsette uendret, selv om det sist ble meldt at den muligens ble satt opp. Det betyr lav rente på boliglånet, og mer å rutte med for de som har boliglån. I tillegg ser det ut til å gå bedre for norsk økonomi.

– Hvis man har en sterk krone, blir importen billigere. I oljesektoren har det i den siste tiden vært en nedgang i investeringene, det tror vi kommer til å flate ut nå, sier Andreas Eriksen.

Hør hvordan valutaen påvirker deg som turist, hvor dyrt det blir med mat og hva uendret rente betyr for deg:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/279802200″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]