KRS247.no

Henter værvarsel...

Vi kan fortsatt unngå høye strømpriser i vinter

Dog blir det vanskelig å unngå. Den varme og tørre sommeren kunne ført til strømkrise, men en våt høst har fylt vannmagasinene nok til at krisen ble avblåst. Likevel må man vente seg høyere strømpris denne vinteren enn den forrige. Dette kan likevel endre seg på ganske kort varsel. 

– Det kan komme mer nedbør, og det handler mye om temperatur. Blir det kaldt, bruker vi mer strøm. Da går prisene opp. Blir det ekstremvær vil det også påvirke strømprisen, sier Rolf-Bjarne Eriksen fra LOS.

Han er leder i salg og kundeservice i selskapet. Han peker også på at mye vind kan være med på å redusere strømprisene i vinter.

– Analytikerne i Agder Energi sier at de tenker at vi får en nettopris på rundt 50 øre i januar-februar. Det er en del høyere enn det har vært. Så kommer avgifter og påslag på toppen av det. Men! Kommer det mye vind, så blir det ikke så veldig galt.

Den tørre sommeren ble avløst av en våt høst og strømkrisen ble avblåst, selv om man har plass til mer regn i magasinene ved norske vannkraftverk. Hør hele intervjuet med strømeksperten her.