Annonse

Vi kan fortsatt unngå høye strømpriser i vinter


Foto: Ann Helen Gjerde

Dog blir det vanskelig å unngå. Den varme og tørre sommeren kunne ført til strømkrise, men en våt høst har fylt vannmagasinene nok til at krisen ble avblåst. Likevel må man vente seg høyere strømpris denne vinteren enn den forrige. Dette kan likevel endre seg på ganske kort varsel. 

– Det kan komme mer nedbør, og det handler mye om temperatur. Blir det kaldt, bruker vi mer strøm. Da går prisene opp. Blir det ekstremvær vil det også påvirke strømprisen, sier Rolf-Bjarne Eriksen fra LOS.

Han er leder i salg og kundeservice i selskapet. Han peker også på at mye vind kan være med på å redusere strømprisene i vinter.

– Analytikerne i Agder Energi sier at de tenker at vi får en nettopris på rundt 50 øre i januar-februar. Det er en del høyere enn det har vært. Så kommer avgifter og påslag på toppen av det. Men! Kommer det mye vind, så blir det ikke så veldig galt.

Den tørre sommeren ble avløst av en våt høst og strømkrisen ble avblåst, selv om man har plass til mer regn i magasinene ved norske vannkraftverk. Hør hele intervjuet med strømeksperten her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer