Annonse

– Vi har vært heldige


Foto: Ann Helen Gjerde

Strømprisene har vært lave i år også. Ikke like lave som fjoråret, riktignok. Rolf Bjarne Eriksen fra LOS mener vi har vært heldige med været i vinter, og særlig i områdene rundt Agder.

De siste ukene har det vært mye nedbør og vind rundt oss, noe som har gjort at områdene rundt Agder – inkludert Danmark – har hatt veldig billig strøm. Det er til hjelp for strømkundene på Sørlandet.

– Det har vært en billig vinter for strøm, sier Eriksen til KRS247.

Dessuten ser det enda lysere ut for de neste ukene. Varmere vær og vår i lufta gjør at forbrukerne bruker mindre strøm. De store strømslukerne i norske hjem er oppvarming av luft og vann, og nå kommer strømforbruket til å falle i denne kategorien grunnet varmere vær. Strømmen som produseres må selges unna etter hvert som den produseres. Derfor vil et redusert strømforbruk føre til lavere strømpriser.

– Strøm er ferskvare, konstaterer LOS-representanten.

Strømpris er avhengig av fyllingsgrad i magasinene, og fyllingsgraden er avhengig av både nedbør og nedbørstype. Regn fyller direkte opp i magasinene mens snøen trenger mildvær før den smelter og ankommer vannmagasinene.

– Det kommer også an på hvordan det ligger an i magasinene. Er de tomme hjelper det ikke med snø. Som nå, hvis det snør nå, er smeltingen såpass høy at det ikke har noe å si.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer