KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi har vært heldige

Strømprisene har vært lave i år også. Ikke like lave som fjoråret, riktignok. Rolf Bjarne Eriksen fra LOS mener vi har vært heldige med været i vinter, og særlig i områdene rundt Agder.

De siste ukene har det vært mye nedbør og vind rundt oss, noe som har gjort at områdene rundt Agder – inkludert Danmark – har hatt veldig billig strøm. Det er til hjelp for strømkundene på Sørlandet.

– Det har vært en billig vinter for strøm, sier Eriksen til KRS247.

Dessuten ser det enda lysere ut for de neste ukene. Varmere vær og vår i lufta gjør at forbrukerne bruker mindre strøm. De store strømslukerne i norske hjem er oppvarming av luft og vann, og nå kommer strømforbruket til å falle i denne kategorien grunnet varmere vær. Strømmen som produseres må selges unna etter hvert som den produseres. Derfor vil et redusert strømforbruk føre til lavere strømpriser.

– Strøm er ferskvare, konstaterer LOS-representanten.

Strømpris er avhengig av fyllingsgrad i magasinene, og fyllingsgraden er avhengig av både nedbør og nedbørstype. Regn fyller direkte opp i magasinene mens snøen trenger mildvær før den smelter og ankommer vannmagasinene.

– Det kommer også an på hvordan det ligger an i magasinene. Er de tomme hjelper det ikke med snø. Som nå, hvis det snør nå, er smeltingen såpass høy at det ikke har noe å si.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/315010207″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]