KRS247.no

Henter værvarsel...

Velg riktig strømavtale

Det har lite å si hvilket strømselskap du bruker hvis strømavtalen du har inngått ikke helt passer ditt forbruk. Få tips til hvordan du kan få en bedre avtale med ditt strømselskap i ukens utgave av Energilosen.

– Det finnes tre typer strømavtaler du kan inngå. Den ene er spotpris, hvor du betaler samme prisen for strømmen som selskapet med et måndelig påslag. Den andre er variabel pris, som har mindre risiko og den tredje er fastpris, men den kan fort bli dyr, sier Rolf Bjarne Eriksen til LOS til KRS247.

Rolf Bjarne Eriksen fra LOS. (Foto: Alf Otto Fagermo)

Han anbefaler spotprisavtale for et høyt strømforbruk, mens har du en fritidsbolig kan det være like greit med en avtale om variabel pris.

– Da slipper du det månedlige påslaget, sier Eriksen.

Det er selvfølgelig mulig å inngå en avtale med strømselskapet om et fastbeløp en såkalt A-kontoavtale. Men da kan du fort ende opp med en lite hyggelig julegave når selve avregningen gjøres mot slutten av året. Det skjer dersom du har avtalt et for lavt månedsbeløp til kontoen.

Hør flere tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/303276525″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]