Annonse

Vær skeptisk til bindingstid


Foto: Ann Helen Gjerde

Det er et at de viktigste rådene Rolf Bjarne Eriksen fra LOS vil gi til de som blir ringt opp av strømselgere med et godt tilbud. I løpet av året kan tilbudet vise seg å være langt dårligere enn det du allerede har, selv om de første månedene kan virke lovende.

– Det første man bør sjekke er hvilken avtale det er snakk om, sier Eriksen til KRS247.

Det finnes tre typer strømavtaler. Det spotpris eller innkjøpspris, og er den avtalen forbrukermyndigheter vanligvis anbefaler. Her følger din strømpris strømmarkedet slavisk, og kan sammenlignes med flytende rente i banken. Deretter er det flytende strømavtale, som er den vanligste avtalen. Prisen endrer seg med 14 dagers varsel ved en slik avtale. Til slutt er det fastprisavtaler, som ikke er så vanlige. Men dette er bare hovedtrekkene. Når fakturaen kommer fortelles hele historien.

– På fakturaen gjelder det å følge med. Er det noe påslag på kilowattprisen? Er det fakturagebyr, og er det måter å unngå gebyrer på fakturaen?

Hvis det er en avtaleperiode, så er det grunn til å være varsom. Hvis det er bindingstid på avtalen, så er det som regel en grunn til dette. Da kan det være verdt å sjekke hvorfor det er det, hvor lang bindingstid det er og hvilke vilkår som gjelder fra måned til måned. Sjekk også hvor lenge vilkårene i selve tilbudet gjelder.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer