KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vær en aktiv styreleder

Om en knapp måned arrangeres Styreløftet for femte gang i Kristiansand, der skal man blant annet kåre Sørlandets Styreleder. Tema i Finansposten denne uken var derfor viktigheten av å finne den rette styrelederen til bedriften. 

– I en oppstartfase er det vanlig å se i sin nære krets for å finne medlemmer til styret og en styreleder. Vår anbefaling er at denne perioden er så kort som overhodet mulig, sier Ole Petter Sunde fra Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Han mener man må ut å finne en ekstern styreleder som kan utfordre den daglige ledelse og ikke bare være et «ja-menneske».

Hodejeger Bjørn Åstveit har lang erfaring med å skaffe den rette styrelederen til bedrifter. Han sier arbeidet med å finne den rette kan være avgjørende for en bedrifts suksess.

– Vi har lang erfaring og en god base med kompetente mennesker. Men jobben med å finne den rette styrelederen starter i bedriften. Det handler blant annet om å definere hvilke behov den enkelt bedrift har, og hva slags kompetanse man ønsker å knytte til seg, forteller Åstveit.

Hør hele innslaget her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/201058049″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]