Annonse

– Vær en aktiv styreleder


Foto: Helge Martin Markussen

Om en knapp måned arrangeres Styreløftet for femte gang i Kristiansand, der skal man blant annet kåre Sørlandets Styreleder. Tema i Finansposten denne uken var derfor viktigheten av å finne den rette styrelederen til bedriften. 

– I en oppstartfase er det vanlig å se i sin nære krets for å finne medlemmer til styret og en styreleder. Vår anbefaling er at denne perioden er så kort som overhodet mulig, sier Ole Petter Sunde fra Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Han mener man må ut å finne en ekstern styreleder som kan utfordre den daglige ledelse og ikke bare være et «ja-menneske».

Hodejeger Bjørn Åstveit har lang erfaring med å skaffe den rette styrelederen til bedrifter. Han sier arbeidet med å finne den rette kan være avgjørende for en bedrifts suksess.

– Vi har lang erfaring og en god base med kompetente mennesker. Men jobben med å finne den rette styrelederen starter i bedriften. Det handler blant annet om å definere hvilke behov den enkelt bedrift har, og hva slags kompetanse man ønsker å knytte til seg, forteller Åstveit.

Hør hele innslaget her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer