Annonse

Ut med de gamle – inn med de nye


Foto: Ann Helen Gjerde

I løpet av året skal to tredjedeler av husstandene i Agder ha fått installert de automatiske strømmålerne. De måler strømforbruket ditt mer detaljert enn de gamle.

Av de omtrent 200 000 målerne i landsdelen, skal ca 130 000 være operative innen årets slutt.

– Den største forskjellen er at du slipper å lese av måleren selv. Det andre er at denne måleren leser av hver time, forteller Rolf-Bjarne Eriksen fra LOS til KRs247.

Man får en mer presis avmåling av strømforbruket, og det ble rettet kritikk mot de nye målerne da de kom. Folk mente de fikk høyere strømregning etter å ha byttet, men Eriksen mener det er høyere strømpriser og høyere forbruk som forklarer den økningen.

– Det har litt å si når du fikk måleren. Det var noe kaldere enn i fjor i vinter. Bytter du i mai, kan du se at regningen går ned siden det er varmere i mai enn april.

Hør intervjuet her.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer