KRS247.no

Henter værvarsel...

Tror strømmen vil være billig lenge

2015 kommer til å gå inn i historien som et av de årene med lavest strømpriser og vår strømekspert tror vi kan oppleve mye av de samme prisene i årene som kommer.

– Prognosene peker mot at det fortsatt skal være lave priser. Nå skjer det ting som kan endre på dette. Blant annet holder Sverige på med å stenge ned sine atomkraftverk, men samtidig så er det mindre forbruk og det bygges ut mer fornybar energi, sier Roald Mæsel fra LOS.

Foto: Helge Martin Markussen

Roald Mæsel, LOS (Foto: Helge Martin Markussen)

Blant annet så bruker flere av de elektriske hjelpemidlene og apparatene våre mye mindre strøm fordi bransjen har satt det som mål at de skal bli mer energibesparende.

– Hvis vi regner litt på det, så koster det mellom en og fem kroner i året å lade mobilen din, mens det er rundt en femtilapp for å lade din bærbare PC, forklarer Mæsel.

Det er fortsatt en del av oss som har hvitevarer av ikke helt ny dato, men de fleste nye hvitevarene bruker også ganske lite strøm. Den totale kostnaden der ligger på mellom 200 og 500 kroner i året.

– Så sett i lys av det og det at vi har de laveste strømprisene i Europa, så vil jeg si at strømmen vi har her ikke er spesielt dyr, sier Roald Mæsel.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229380134″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]