Annonse

Tror på lave strømpriser lenge


Foto: Helge Martin Markussen

Til tross for at man trodde på dyrere strøm i år, har strømprisene holdt seg lave. Det er flere årsaker til det, forklarer Roald Mæsel fra LOS. 

– Vi har hatt en mild vinter, og mars var jo den varmeste som noen gang er målt. I tillegg har det vært mye nedbør som har ført til god fylling i vannmagasinene, sier Mæsel til KRS247.

Han tror prisene vil holde seg lave i tiden som kommer.

– Vi går nå uansett inn i en tid der vi generelt bruker mindre strøm. Men ser vi videre inn i neste vinter, så tror vi på fortsatt lave priser, forteller Mæsel.

Kommer overforbruk tilbake?

Norges Vassdrag og Energidirektorat, NVE, jobber i disse dager med en ny måte å avregne nettleie. En måte som de som har levd en stund vil kjenne igjen.

– Vi hadde jo noe som het overforbruk tidligere. Det som man jobber med nå ligner litt på det. NVE kaller dette for effektprising, sier Mæsel.

Det betyr at man skal betale mer for strømmen om man bruker mye strøm i løpet av en time.

– Lader man en El-bil så trekker man mye strøm ut av nettet i en gitt periode. Det vil NVE skal koste mer enn for dem som bruker strøm jevnt, forteller Mæsel.

Du kan høre mer om dette her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer